Haberler

Ardahan'da rahvan at yarışları heyecanı

Ardahan'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Doğu Anadolu Rahvan At Yarışları Şampiyonası yoğun ilgi gördü.

Ardahan'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Doğu Anadolu Rahvan At Yarışları Şampiyonası yoğun ilgi gördü. Sahiplerine kupa ve ödül kazandırmak için kıyasıya yarışan rahvan atlar nefesleri kesti.

Ardahan Valiliği ile Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü'nün organizasyonuyla 6 kategoride yapılan yarışları izlemek için çok sayıda kişi, Sulakyurt köyündeki sahaya akın etti. Yarışları Vali Mustafa Masatlı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu yetkilileri ile çok sayıda kişi izledi.

Vali Mustafa Masatlı, rahvan yarışlarının kendisine göre kuralları olan bir spor olduğunu belirterek, "Bozkırdan gelen bir gelenek olduğu için burada insanlarımız atların çok daha hızlı koşmasından ziyade, bir rahvan yürüyüşü nasıl, rahvan kültürü nasıl gösteriliyor, onu görecekler. Böylesine bir geleneksel sporun il ölçeğinde devam ettirilmesi tabii çok zor. Buna çok kişinin destek vermesi gerekiyor. Yaklaşık 14 ilden buraya gelenler var" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu da, "Müthiş bir duygu rahvan yarışları. Bu atlar koşmuyor, aynı anda ayaklarının yerde olması gerekiyor. Atı kontrollü yarıştırmak çok zor bir iş anladığım kadarıyla. Biniciler de gördüğüm kadarıyla çok profesyoneller. Çok etkilendim, çok güzel" diye konuştu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 14 ilden toplam 70 atlının katıldığı çekişmeli yarışlarda farklı kategorilerde birinci olan at ve binicilerine 1500 ile 6 bin 500 TL arasında ödül ve kupa verildi.

Yarışların ardından Vali Mustafa Masatlı, rahvan at ile gezinti yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Katılımcılardan genel görüntü

Vali Mustafa Masatlı'nın kürsü konuşması

Rahvan yarışlarından genel detay

Röportajlar

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile röportaj

Kupa töreninden genel detay

Vali Mustafa Masatlı'nın ata binmesi ve konuşması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Metin Feyzioğlu Doğu Anadolu Türkiye Ardahan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title