Haberler

Sürüye düşen yıldırım, 60 koyunu telef etti

Güncelleme:

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin yüksek kesiminde bulunan Kaşpazarı Yaylası'nda yıldırım isabet eden sürüdeki 60'a yakın küçükbaş hayvan öldü.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin yüksek kesiminde bulunan Kaşpazarı Yaylası'nda yıldırım isabet eden sürüdeki 60'a yakın küçükbaş hayvan öldü.

YILDIRIM MAĞARAYA DÜŞTÜ

Gazipaşa ile Mersin'in Anamur ilçesinin ortaklaşa kullandığı 2 bin 200 rakımlı Kaşpazarı Yaylası'nda dün öğleden sonra sağanak etkili oldu. Dolunun da görüldüğü bölgenin Tepesidelik mevkii olarak bilinen noktasına yıldırım isabet etti. Bir mağarada Mustafa Tetik'e ait sürünün bulunduğu noktaya düşen yıldırım nedeniyle 60'a yakın küçükbaş hayvan öldü.

Sürüye düşen yıldırım, 60 koyunu telef etti

FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Hayvanlarını hareketsiz yatarken bulan Mustafa Tetik durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme yapıp, tutanak tuttu. Öte yandan bölgede fındık büyüklüğünde dolu yağdığı da görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Anamur Mersin Haberler

500

Yorumlar (44)

adsız:

devlet yardım edecekse böyle gariban halka yardım edecek elin suriyelisine değil. . .

48
5
yanıtYanıtla
Mesut:

Tabiki yardım etsin ama köylüler gariban değildir. Gariban dediğinin yüzlerce koyunu hayvanı var. Ölen 60 hayvan, seneye yerine gelir. Gariban edebiyatını kesip gelişmek için ülkece bir şeyler yapmak lazım

yanıt4
yanıt16
SEYZEMİ:

ZEKAT ; 40 Kuruş da 1 Kuruş , 40 Koyunda 1 Koyun. Mallarımızın zekatını vermekten kaçınmayalım . Bu kardeşimizi tenzih ediyor ve geçmiş olsun diyorum. Ancak bu tür belalardan uzak durmak için az da olsa sadaka ve muhakkak malımızın zekatını vermeliyiz. ''Veren de O alan da O'' biz sadece emanetçiyiz.

28
7
yanıtYanıtla
Zeki:

Evet size katılıyorum Zekat vermekle mal azalmaz!

yanıt8
yanıt0
zekat:

Zekat malinin 40 inin bagislanmasidir gercek anlamda!!!40 da birini degil. Ama yuzde 40 i bagislamak kimsenin isine gelmiyor. Bir yasli buyugumuz boyle anlatirdi bize, bu konuda bir bilginiz var mi?

yanıt4
yanıt0
Conky:

Zekat vermesine rağmen böyle hedef alındıysa ne diyecen.sınav mı? Geçin bu ayakları.

yanıt1
yanıt9
...:

bir insan malının %40 verirse elindeki sermayeden olur amaç bu sattığı maldan bir adam en fazla %30 %40 kârla iş yapıyorsa adam her aldığı malın parasını ödedikten sonra geriye kalan paraya hayır mi yapacak biraz mantıklı düşünün sizin dediğiniz çok mantıksız geliyor eğer bir insan zekat yapacaksa en az 40 da 1 senin 40 koyunun var 16 tanesini ver zekâta bir daha ki sene zekat verecekler dikersin gözünü 40 köyünün var zekat olarak 4 tanede verirsin

yanıt0
yanıt2
Müftü Dede:

40 ta 1 zekat vermeyi unutunca sonuç kaçınılmaz olarak felaketle sonuçlanıyor.geçmiş olsun.

4
12
yanıtYanıtla
ADSIZ:

O İNSANLAR NE SIKINTILARLA BESLİYOR HAYVANLARI BİLİYORMUSUNUZ. OTURDUĞUNUZ YERDEN KONUŞMAYIN.

yanıt11
yanıt2
ZEKİ:

Allah afetinden korusunBu koyunların zekatını verip koruma altına alabildi mi ?

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title