Haberler

Sultangazi'de zorla evlendirilmek istenen kız çocuğu arkadaşının ihbarıyla kurtuldu

SULTANGAZİ'de aile zoruyla evlendirilmek istenen 17 yaşındaki kız çocuğu A.Ö, arkadaşının ihbarı sayesinde kurtuldu.  Çocuk Büro Amirliği ekipleri, çocuk gelin ve damadı düğün arabasıyla emniyet müdürlüğüne götürdü.
Olay, dün Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 74. Sokak'ta bulunan bir düğün salonunda yaşandı. Aile zoruyla evlendirilmek istenen 17 yaşındaki kız çocuğu A.Ö, durumu arkadaşına bildirerek yardım istedi. Arkadaşının ihbarı üzerine, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne bağlı ekipler saat 16.30 sıralarında salona gelerek düğünü durdurdu. Düğünde, 17 yaşındaki kız çocuğu A.Ö'nün, 21 yaşındaki İ.D. ile zorla evlendirilmek istendiği tespit edildi. Ekipler, taşkınlık çıkmaması için güvenlik önlemleri alarak düğüne gelen kalabalığı dağıttı. Sivil polisler de gelin ve damadı düğün arabasıyla polis merkezine götürdü.


"OKUYUP MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM"
Kız çocuğu A.Ö'nün arkadaşına evlenmek istemediğini, okuyup meslek sahibi olmak istediğini ancak ailesinin kendisini zorla evlendirdiğini söylediği öğrenildi.


15 YAŞINDAYKEN ZORLA İMAM NİKAHI KIYILMIŞ
Emniyette alınan ifadelerin ve yapılan çalışmanın ardından gerçek ortaya çıktı. Yaklaşık 3 yıl önce A.Ö ile akrabası İ.D arasında aile zoruyla imam nikahı kıyıldı. Kız çocuğunun evlenmemek için düğün tarihinden 4 ay önce polise giderek ailesini ihbar etti ve çocuk yurduna yerleştirildi. Annesinin evlenmeyeceği üzerine söz vermesiyle kız çocuğunun eve geri döndüğü ancak ailenin tekrardan ikiliyi zorla evlendirmeye çalıştığı tespit edildi. İfadelerin alınmasının ardından kız çocuğunun annesi ve iki amcası hakkında idari işlem başlatıldı. 18 yaşından küçük kız çocuğu A.Ö de savcılık talimatıyla Bahçelievler İlk Adım Çocuk Yurdu'na yerleştirildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title