Haberler

Zonguldak'ta darp edilen gazi taburcu oldu

ZONGULDAK'ta aracıyla yeni dökülen asfalta girdiği gerekçesiyle işçiler tarafından darp edilen terör gazisi Hasan Özdemir, 6 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili konuşan Vali Erdoğan Bektaş, " Zonguldak'a yakışmayan bir hareket oldu ve inşallah bir daha tekrarlanmaz" dedi.

Nevşehir Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken 15 Nisan 1992'de Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi Suçatı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada başına isabet eden kurşunla sol kulağı duyma yetisini kaybederken, sol gözünde de yüzde 90 görme kaybı oluşan Hasan Özdemir, geçen hafta salı günü asfalt işçilerinin saldırısına uğradı. Gazi Özdemir, Karaelmas Mahallesi'nde ağabeyinin engelli oğlunu Karaelmas Sağır ve Dilsizler Lisesi'ne götürdüğü sırada aracıyla yeni dökülen asfalta girdiği iddiasıyla Zonguldak Belediyesi'nin asfalt ihalesini alan firmanın işçileri tarafından darp edildi. Sağlam olan sağ gözü ve kulağından darbe alan gazi Özdemir'in dudağına da dikiş atıldı. Olayın ardından serbest bırakılan ancak çıkan haberler üzerine tekrar gözaltına alınan işçiler F.A. ve T.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hasan Özdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gördüğü tedavinin ardından bugün taburcu edildi. Evinde istirahat eden gazi Özdemir, işçilerin barışmak için yanlarına geleceği söylendiğini, ancak kabul etmediğini söyledi. Şikayetinin devam ettiğini ifade eden Özdemir, şöyle dedi:

"Bugün taburcu oldum. Yine de kontrollere gideceğim. Yarın yine gideceğim. İşçilerle barıştırma durumu olmuş. Ben barışmak istemiyorum. Ben onlara kendimi tanıttım. Yine beni anlamadılar bu şeyi yaptılar. Benim sol tarafım ne görüyor ne duyuyor. Sağ taraf görüyordu. Sağ gözümde de görme azaldı. Çene ve elmacık kemiğimde hasar var. Beyin cerrahi doktoru da baktı. Onlar da hasar gördü. Raporlarını hazırlıyorlar. Sağ olsun tüm kurumlar ilgilendi. Belediye başkanımız, müdürler, askerlik şube başkanımız geldi. Zonguldak esnafı da geldi. Bir günde 500 kişi saydım gelen. Gerçekten teşekkür ediyorum. Ben artık bundan sonra kanun ne uygularsa saygı göstereceğiz. Ben kanunun bu olayı cezasız bırakmayacağını düşünüyorum. Şüpheliler bırakıldılar. Şu anda serbest geziyorlar. Ben artık onlara hiçbir şey demiyorum. Onlar artık kendileri utansın."

VALİ BEKTAŞ: 'İNŞALLAH BİR DAHA YAŞANMAZ'

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da gazi Özdemir'in darp edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sadece gazinin değil hiçbir vatandaşın darp edilmesini tasvip etmediğini ifade eden Vali Bektaş, "Hiç kimsenin arzu etmediği bir olay oldu. Olay adliyeye intikal etti ve yargı gereğini yaptı. Bizi üzen gazimizin böyle bir olaya maruz kalmasıdır. Gazi olmasa da böyle bir olayın olmaması lazım. Gazimize geçmiş olsun diliyor ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını istiyorum. Zonguldak'a yakışmayan bir hareket oldu ve inşallah bir daha tekrarlanmaz. Gazimizin tedavisini takip ediyoruz. Ben kendisini bir ara evinde ziyaret edeceğim" dedi.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Özdemir Zonguldak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title