Haberler

Manisa, alman otomotiv devini bekliyor

Güncelleme:

Manisa, Alman otomotiv devini bekliyorOTOMOTİV sektöründe büyük bir ivme yakalayan Manisa kenti, dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerine ev sahipliği yapıyor.

Manisa, Alman otomotiv devini bekliyor

OTOMOTİV sektöründe büyük bir ivme yakalayan Manisa kenti, dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Manisalı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Volkswagen'in Manisa'da yatırım yapacağı yönündeki açıklaması da Manisa'da büyük sevince neden oldu. Sanayiciler üretim ve ihracat ile ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı beklerken Manisalılar da istihdamın artmasını istiyor. Volkswagen'in Manisa'da kuracağı tesis, Alman otomobil devinin dünya üzerindeki 123'üncü fabrikası olacak.

Alman devin Volkswagen'in Manisa'daki yatırımının yaklaşık 1 milyar euronun üzerinde olması bekleniyor. Vatandaşlar ve iş dünyası Manisa'nın seçilmesinin doğru bir adım olduğunu söylerken 1.3 milyar euroluk dev yatırım için Türkiye'yi tercih eden Alman otomotiv devinin Manisa'da kurmayı planladığı fabrikada 5 bin kişinin istihdam edileceği öngörülüyor. Bu yatırımın Manisa'ya gelmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa milletvekilleri ve Bilim Sanayi Teknoloji Komisyonu üyelerine teşekkürlerini ileten Ege İhracatçılar Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu, yatırımın iş dünyası açısından umut verici olduğunu belirtti. Aloğlu, Üretim ve dış ticaret açısından kıymetli bir yatırım. Manisa Organize Sanayi Bölgesi, altyapısı ve tüm imkanlarıyla bu yatırıma hazır. İyi bir döviz girdisi ile birlikte böyle bir firmanın burada yatırım yapması hem Türkiye'nin hem de Manisa'nın reklam değerini arttıracaktır dedi. Manisalıların özverili çalışan ve üretime kıymet veren bir yapıya sahip olduğunu aktaran Aloğlu, kentin limanlara yakın olması nedeniyle her açıdan önemli kriterlere sahip olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu

Tüm şirketlerin amacı kar gütmektir. Paranın ilk bulunduğu Manisa, ticari olarak kutsal topraklara sahiptir. Volkswagen'in bu yatırımı ihracatı da arttıracaktır. Biz hem ülkemiz hem Ege Bölgesi'nin ihracatına katkı sağlıyoruz. Ne kadar artacağını zaman gösterecek. Ama biz yabancı yatırımcılara ev sahipliği yapmaya hazırız. Manisa coğrafi konumu ve altyapısı olarak yatırıma uygundur.

İMAR SORUNUNA ÇÖZÜM TALEBİ

Fabrikanın üretim kapasitesinin netleşmesinin ardından sağlayacağı istihdam da netlik kazanacak. Mevcut 122 fabrikasında her gün ortalama 44 bin araç üretimi gerçekleştiren Volkswagen'in Manisa'da deneyim ve kalifiye eleman yönünden de sıkıntı yaşamayacağı öngörülüyor. Alman devinin, otomotiv sektöründe yan sanayinin oldukça geliştiği Manisa'da üretime sıcak bakmasının bir başka nedeni ise Türkiye'nin fabrika kuracak olan şirketlere sunduğu teşvikler ve işçi maliyetlerinin Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olması. Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz de bu yatırımla ilgili olarak şunları ifade etti

Manisa, sanayi şehri. Büyük göç alan bir il. 5 bin işçinin çalışacağı bir potansiyelden bahsediyoruz. Manisa'da yöneticilerin buna hazırlıklı olması lazım. Orada çalışan insanları Manisa'da barındırmalıyız. Manisa'daki imar revize uygulaması sorunu yıllardır kanayan yaradır. İki merkez ilçe ve Büyükşehir Belediyesi'nin kısa zamanda bu imar sorununu çözmesi gerekir. Manisa'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Kiralar çok yüksek. Ev fiyatları da yüksek. Çözüm hızlı şekilde bulunmalı. Manisa'nın bu nimeti kaybetmemesi gerekir. İmar açılırsa konut fiyatları fazla etkilenmez. Bina yapılacak arsa sıkıntısı var. Talep arzı çok Manisa'da. Yunusemre'ye TOKİ'ler yapılıyor ama yetersiz.

GENÇLERE YENİ İŞ KAPISI

Manisa'da yaşayanlar da yeni fabrikanın özellikle istihdama büyük katkı sağlayacağına inanıyor. Bu yatırım haberine çok sevdiklerini söyleyen Haseniye Doğdu da Ben Kayapınar köyünde oturuyorum. Bize çok yakın bir yere yapılacak bu fabrika. Gençlerimiz dışarda işsiz. Onlara bir iş kapısı açılırsa çok sevinirim dedi. 3 çocuk annesi Dudu Çineli de Etrafımızda çok işsiz var. Çalışıp da hakkını alamayanlar var. En azından gençlerimize bir yol açılır. Çocuklarımız kahvekahe önlerinde beklemez diye konuştu. Manisa'da taksicilik yapan Ali Çırak (37) ise Manisa'ya güzel bir yatırım olacak. Ev satışları etkilenir, şehrimiz göç alır. Ben sivil taksi kullanıyorum. Özellikle fabrikalara amirleri memurları taşıyorum. Bizim işlerimiz de artar. Hem fabrika kazanır hem biz kazanırız dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title