Haberler

Muhteşem manzara eşliğinde 12 dakikada 2 bin 365 metreye yolculuk

ANTALYA'nın turistik bölgesi Tekirova sınırlarındaki Tahtalı Teleferik, binlerce doğa tutkununu 12 dakikada 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na taşıyor. Gün doğumu ve gün batımına özel turların düzenlendiği zirve, yazın serin bir havanın etkisinde olurken, kışın ise beyaza bürünüyor.
Antalya'ya gelen turistler, 2007 yılında hizmete giren teleferik ile Tahtalı Dağı'nı keşfediyor. Turistler, 12 dakikada deniz seviyesinden 2 bin 365 metreye ulaşıyor. Teleferikle gerçekleşen yolculuk süresince Phaselis, Olympos Antik Kenti, Üç Adalar'ın yanı sıra Antalya ve Kemer'in muhteşem manzarasını da izleme fırsatı yakalanıyor. Sedir ve çam ağaçlarının üzerinden geçen teleferiğin manzarası nefes kesiyor. Turistler yolculuk süresince video kaydı yapıp, hatıra fotoğrafı çekiyor.
Yaz aylarında serinliğin fark edilir derecede olduğu zirve, kış aylarında da kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplanıyor. Bilet fiyatları ise gün doğumu ve gün batımı turlarında değişkenlik gösteriyor. Standart gün içinde çift yönlü (çıkış-iniş) 33 Euro, 7- 12 yaş 16.5 Euro iken, tek yön yetişkin 22 Euro, 7- 12 yaş ise 11 Euro olarak fiyatlandırılıyor. Zirveye çıkarak gün doğumu manzarasının tadını çıkarmak isteyen yetişkinler 40 Euro, 7- 12 yaş çocuklar için de 20 Euro ödeniyor. Gün batımı turları da yetişkinlere 51 Euro, 7- 12 yaş 25.5 Euro, 0-6 yaş çocuklar için ise 9 Euro olarak belirlendi. Yerli misafirler için bilet fiyatı ise 85 TL.
'BİR GÜNDE 3 BİN KİŞİYİ ZİRVEYE TAŞIYORUZ'
Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, 2018 yılını 306 bin ziyaretçi sayısıyla tamamladıklarını, 2019 yıl sonu hedeflerinin 330 bin ziyaretçi olduğunu söyledi. Haydar Gümrükçü, "13 Eylül itibarıyla 260 bin 854 kişiyi zirveye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüksek sezonda günlük ortalama 2 ila 3 bin kişi arasında zirveye turist çıkarttık. 12 Eylül'ü ele alırsak 2 bin 14 kişi zirveye çıkmış. Eylül ayından sonra bu rakamlar yavaş yavaş düşecek. Fakat zirvenin popülaritesi kış aylarında da devam ediyor. Bu kez kar ve kış manzarasına kapı aralıyoruz" dedi.
Zirvede manzara izlemenin dışında farklı etkinlikler yapılabileceğini de hatırlatan Gümrükçü, "Yamaç paraşütü atlayışları, zirvenin manzarası kadar ilgi görüyor. Gün içinde yüzlerce turist, zirveden sıfır noktasına atlayış gerçekleştiriyor. Gökyüzünde süzülen paraşütleri izlemek de başka bir güzellik" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahtalı Dağı Tekirova Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title