Haberler

Azmiyle kanseri yenip hayata tutundu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan, astım ve bronşit şikayetiyle gittiği hastanede göğüs kanseri olduğunu öğrenen Aylin Ökten, hastalığını azmiyle yenmeyi başardı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan, astım ve bronşit şikayetiyle gittiği hastanede göğüs kanseri olduğunu öğrenen Aylin Ökten, hastalığını azmiyle yenmeyi başardı.

Silopi Aile Destek Merkezi Sorumlusu 41 yaşındaki Ökten'in, 2 yıl önce bir ziyaret için gittiği Adana'da astım ve bronşit şikayetiyle başvurduğu bir klinikte yapılan tetkiklerde göğsünde kitle tespit edildi.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) göğüs kanseri teşhisi konulan Ökten'e, Mersin'de cerrahi müdahalede bulunuldu.

Rahatsızlığı nedeniyle yürüttüğü AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığından ayrılmak zorunda kalan Ökten, bu süreçte 2 yıllık hayat arkadaşı tarafından da terk edildi.

Ökten, yaşadıklarına rağmen bir taraftan sorumlusu olduğu Aile Destek Merkezinde (ADEM) var gücüyle çalışırken bir taraftan da tedavisine devam etti.

Hastalıkla mücadelesinde tedavisini aksatmadan sürdüren ve kendisini işine adayan Ökten, azmiyle kanseri yenmeyi başardı. Ökten'in azmi ve mücadelesi çevresindeki kadınlara da örnek oldu.

"Hastalık teşhisi konulunca eşim beni terk etti"

Ökten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce kendisine 2. evre göğüs kanseri teşhisi konulduğunu belirterek, çok zor zamanlar geçirdiğini söyledi.

"Ultrasonda göğsümde kitle olduğunu söylediler. Biyopside kanser teşhisi konuldu." diyen Ökten, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

"Daha sonra ameliyat oldum. 1 yıl boyunca Mersin'de 6 ay kemoterapi, 2 ay radyoterapi gördüm. Aldığım ilaçlar kalp ritmimi yüzde 43'lere düşürdü, kalp yetmezliği teşhisiyle karşı karşıya kaldım. Şükür ki hastalığımı atlattım. Hastalık teşhisi konulunca eşim beni terk etti, Almanya'ya gitti, telefonu açmaz oldu. Herhalde öleceğimi sandı. Çok şükür şimdi dimdik ayaktayım. Hastalığımı atlatınca geri aradı ama bu sefer ben görüşmedim ve boşandık."

"Hayata sımsıkı tutundum ve başardım"

Hastalığı boyunca sürekli doğayla iç içe olduğunu, sebze ve meyve tüketip, spor yaptığını vurgulayan Ökten, sorumlusu olduğu ADEM'de açtıkları kurslarda kadınların eğitim almasının kendisine mutluluk verdiğini dile getirdi.

Ökten, hastalığında işinden geri kalmadığını, insanlara hizmet için koşturduğunu kaydederek, "Bu hastalıkta güçlü olmak, hayatla barışık olmak lazım. Mümkün olduğunca yatmadım, hep gezip, dolaştım, moralimi yüksek tuttum. Bahçede sebze, meyve yetiştirdim. Her şeye rağmen hayatı sevdim, hayata sımsıkı tutundum sonunda başardım." dedi.

Hastalığı yeneceğinden hiçbir zaman şüphe duymadığına işaret eden Ökten, kendisi gibi rahatsızlığı olan hastalara da morallerini hep yüksek tutmaları tavsiyesinde bulunduğunu aktardı.

Ökten, "Bu rahatsızlığı bulunanlar, kendilerini yatağa bağlamasınlar, dışarıda insanlarla kaynaşsınlar. Yürüyüş yapıp, doğal beslensinler. İnandıklarında başaracaklar." ifadelerini kullandı.

"Hayatı hiç bırakmadı"

Yıldız Tutuk, iş arkadaşı Ökten'in hastalığı boyunca işinden geri kalmadığını, özverisiyle hayata tutunduğunu belirtti.

Arkadaşının zorlu bir hastalık süreci geçirdiğine şahit olduğunu dile getiren Tutuk, "Maske takıyordu, bütün vücudunda şişlik vardı. O dönemde bile bizimle ilgileniyordu. Tedavi sürecinden sonra iyileşerek, geri döndü. Hep hayatın içinde oldu, hayatı hiç bırakmadı. Onun hastalık sürecini ve sonrasını gördükten sonra, o günlerden bugünlere gelebilen bir insanın istediğinde yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını anlayabiliyorsunuz." şeklinde konuştu.

Aysel Eğlenen, Ökten'in tedavisi süresince yanında olduğunu, işine tutkusu nedeniyle hastalığını unutup, yendiğini söyledi.

Ökten'in diğer hastalara örnek olabilecek bir başarı sağladığına dikkati çeken Eğlenen, arkadaşının, sıkıntılarını unutarak bu büyük sınavı geçtiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Silopi Şırnak Astım Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title