Haberler

Kimliğini kaybedip dolandırıcıların kurbanı olan kişi 100 dosyadan yargılanıyor

Trabzon'da, kimliğini ele geçiren dolandırıcılar tarafından adına şirketler kurulan ve 100'e yakın dosyadan yargılanan Alaattin Öksüz'ün, başına gelmeyen kalmadı.

Ortahisar ilçesine bağlı İnönü Mahallesi'nde yaşayan Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimliğini ele geçiren kişilerce adına kurulan şirketler nedeniyle mağdur edildiğini belirterek, hakkında 100'e yakın dosya dolayısıyla 500 bin liranın üzerinde borç olduğunu söyledi.

Öksüz, ilk olarak 2005 yılında bankadan arandığında, 23 bin lira çek ödemesi bulunduğunun bildirilmesiyle şaşırdığını aktararak, "Bankalarla işim olmadığı için ciddiye almadım." dedi.

Kimliğini 2001 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi civarında kaybettiğini anlatan Öksüz, kayıp müracaatı yaptığını ve bir süre sonra Zabıta Müdürlüğünden kimliğini teslim aldığını söyledi.

Adına kurulan şirketler nedeniyle mağduriyetler yaşadığını dile getiren Öksüz, şöyle konuştu:

"Kimliğimi ele geçiren şahıslar, Küçükçekmece'de kayıp müracaatı yaparak önce kimliğimi çıkartmışlar. Birkaç ay sonra Niğde'ye giderek kimliğim yenilenmiş. Daha sonra bana ait kimlikle şirket satın almışlar. Kurulan şirketlerin yüzde 90 ortağı ve müdürü ben gözüküyorum. Adıma şirket kuruluyor, bankalardan çek ve kredi alınmış. Bankaya gittiğimde kimliğimden baktılar ki benim adıma şirket var ve birçok ilde de çekler dağıtılmış. 2006 yılından beri ise mahkemelerle uğraşıyorum."

Öksüz, dolandırıcılar yüzünden cezaevine girdiğini, icra ve hacizler nedeniyle işinden olduğunu dile getirerek, "Adıma kurulan şirketle bankalardan çek senetler almışlar, kredi çekmişler. Evime gelen icra ve hacizler yüzünden işimden oldum. Adliyelere para yetiştiremiyorum. Adıma 100'e yakın dosyam var. Bu dosyalar nedeniyle 36 gün cezaevinde yattım. Girdiğim mahkemelerin birçoğundan beraat kararım geldi. Şahıslar suçunu itiraf ettiği halde yine de yargılanmaktaydım. Şu anda evimin tapusunda ve maaşımda haciz var. Gereken itirazları yaptım. Adalet Bakanlığı'mızdan büyüklerimizden tek isteğim benim gibi olan kişilere sahip çıksınlar." ifadelerini kullandı.

Kendisini dolandıran kişinin Konya'da düzenlenen "Kapan" operasyonu kapsamında yakalandığını aktaran Öksüz, "Şu anda o şahıs cezaevinde, Konya'da düzenlenen 'Kapan' operasyonunda benim adıma olan sahte kimlikle yakalandı. Şu anda Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor ve Tekirdağ'da cezaevinde bulunmakta." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İnönü mahallesi Ortahisar Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title