Haberler

Şort giyen kıza hakaret edip darp eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası

Güncelleme:

İstanbul Pendik'te şort giyen bir kıza minibüste hakaret edip darp eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası verildi.

İstanbul Pendik'te minibüste yolculuk yaparken şort giydiği için saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sonuçlandı. Sanık Ercan Kızıltaş hakkında, Asena Melisa Sağlam'a "edepsiz ve hayasız" dediği için 5 ay ceza verilmesi kararlaştırılırken, Kızıltaş, önceki dosyasıyla birlikte toplam 45 ay ceza almış oldu.

CEZAEVİNDE 21 AY KALACAK

Mahkemenin üst sınıra yakın verdiği kararla birlikte Kızıltaş, toplam 21 ay cezaevinde kalacak.

Son Dakika: Şort giyen kıza hakaret eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası

Son Dakika: Şort giyen kıza hakaret eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası

MAĞDUR GENÇ KIZ AÇIKLAMA YAPTI

Son Dakika: Şort giyen kıza hakaret eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası

Asena Melisa Sağlam ise, dava sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adalete ve beni hiç yalnız bırakmayan Avukatlarıma, aileme, sizlere teşekkür ediyorum. Hakkında açılan bütün davalar sonuçlandı. Toplamda 4 yıla yakın ceza aldı. 2 seneye yakın ceza evinde kalacak" ifadelerini kullandı.

AVUKATI KONUŞTU

Asena Melisa Sağlam'ın avukatı Pelin Pınar Kaya, davayla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Avukat Kaya'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Biz bugün kararın çıkacağın çok emin değildik. Çünkü SEGBİS ile bağlantı yapılıp yapılamayacağını bilmiyorduk. Sanık SEGBİS ile bağlandı, cezaevinde zaten, başka bir suçtan dolayı hükümlü. Zaten, Melisa'ya daha önce de "cinsel saldırı" ve müşteki saldırısından dolayı da bir ceza almıştı. Onun üzerine bugün hakaret davası devam ediyordu. Kızıltaş, Melisa'ya saldırıyı gerçekleştirirken, 'edepsiz' ve 'hayasız' olduğunu söylüyor. Bunun üzerine Melisa da zaten hem hakaretten hem saldırıdan dolayı bir şikayette bulunuyordu.

Kızıltaş savunmasında, 'ben edepsiz ve hayasız olarak bir şey söylemedim aslında' dedi. Oysa ki, daha önceki dava dosyasında bunu kabul etmişti. Şu an suçtan kurtulmak için, aslında sabit ve kabul ettiği bir suçu inkar etmeye başladı. Ekrandan izleyebildiğimiz kadarıyla; zaten kendisinden de çok emin ve suç işlediğinden de hiç pişman olmayan bir davranış içerisindeydi.

Son Dakika: Şort giyen kıza hakaret eden sanığa 5 ay 25 gün hapis cezası

SANIK PİŞMANLIK DUYMADIĞINI BELİRTTİ

Kızıltaş, saldırının olduğu zaman Ramazan ayı ve dolayısıyla oruçlu olduğunu, bu ayda daha kapalı giyinilmesi gerektiğini ifade etti. Bundan dolayı da pişmanlık duymadığını belirtti. Biz de bu olayın bir infial yarattığını, bu olayın bütün kadınların başına gelebileceğini ve bunun münferit bir olay sayılamayacağını, sanığın zaten başka suçlardan da hükümlü olduğunu, alt sınırdan değil de, üst sınırdan bir ceza verilmesi gerektiğini, mahkemeye bu konuda güvendiğimizi ifade ettik. Ve mahkeme de üst sınıra yakın sınırdan cezalandırdı.

Biz boyun eğmeyen kadınlar olarak oradaydık. Melisa da boyun eğmediğini gösterdi. Melisa'nın da çağrısı, kadınların asla boyun eğmemesi şeklinde oldu. "Eğer biz davamızın arkasında durursak, mutlaka kazanacağız" diyerek Melisa şikayeti dile getirmiş oldu. Şimdi de Kızıltaş'a bir tazminat davası açmayı planlıyor. Bu örnek bir dava oldu bizim için. Bu aslında toplumdaki gericileşmenin ve ne boyuta ulaştığından ziyade, toplumdaki bu düzenin yürümeyeceğini de gösteren bir haldi bizler için. Biz mahkemenin kararından bu yüzden mutluyuz. Ama bu sadece bu cezayla ya da hukuk sistemiyle sürdürülebilecek şey değil, böyle meselelerin yaşanmaması için ben düzenin değişmesi gerektiğini düşünüyorum."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik'te 14 Haziran'da minibüse şortla binen Gelişim Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam, "Bu ne biçim kıyafet? Ramazanda böyle giyilir mi? Allah'a da mı saygın yok?" diye bağırıp hakaretler eden bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Saldırgan minibüsten inip kaçarken, genç kız karakola giderek darp raporu alıp, şikâyetçi olmuştu. Sağlam'ın teşhis ettiği ve 17 Haziran'da yakalanan saldırgan Ercan Kızılateş, bu suçtan savcılık talimatıyla serbest kalmıştı. Ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nden "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olması sebebiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Pendik Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title