Haberler

Gazze'de UNRWA'nın görev süresinin yenilenmesi talebiyle gösteri

Gazze'deki Filistinliler, uluslararası toplumdan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) görev süresinin yenilenmesini istedi.

Gazze'deki Filistinliler, uluslararası toplumdan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) görev süresinin yenilenmesini istedi.

Gazze kentindeki UNRWA binası önünde bir araya gelen Filistinliler, "Görev süresinin yenilenmesi, barış demek", "UNRWA satılık değildir", "Eğitim benim de hakkım" yazılı dövizler taşıdı.

UNRWA Çalışanları Birliği Hizmet Sektörü Başkanı Mustafa el-Gul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNRWA'nın görev süresinin yenilenmesi taleplerini dile getirmek için eylem yaptıklarını, "UNRWA'nın Filistin'in yaşadığı Büyük Felaket'in (Nekbe) ve zorla göçün ilk ve son şahidi olduğunu" belirtti.

"UNRWA'nın görev süresinin yenilenmesi, Filistinli mültecilerin bulunduğu bölgelerde hastalığın, fakirliğin, işsizliğin ve cehaletin yayılmaması anlamına geliyor." diyen Gul, görev süresinin yenilenmemesinin ise fakirlik ve cahilliğin bir sonucu olarak bölgede şiddetin artmasına katkı sunacağını kaydetti.

UNRWA'nın görev süresinin yenilenmesi ile ilgili karar tasarısının, Birleşmiş Milletlerin (BM) 74'üncü Genel Kurulu'nda konuşulması bekleniyor.

Yardım yaptığı bölgelerde şubeleri bulunan UNRWA'nın, Filistin meselesine adil bir çözüm bulunana kadar her 3 yılda bir görev süresi yeniliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasından kısa süre sonra ABD'nin UNRWA'ya yaptığı finansal desteği kesmesi, uluslararası yardım kuruluşunu büyük sıkıntıya sokmuştu.

Hollanda ve İsviçre de UNRWA'da "görevi kötüye kullanma" yönünde son dönemde ortaya atılan iddiaların ardından 31 Temmuz'da söz konusu kuruluşa yönelik finansal yardımları askıya almıştı.

Birleşmiş Milletler ise 1 Ağustos'ta iddialara ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

UNRWA, Filistinli mültecilere yardım amacıyla 1949'da kuruldu. UNRWA'ya kayıtlı 5,9 milyon Filistinli mülteci bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Filistin Gazze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title