Haberler

Tıp öğrencilerinin "Beyaz önlük" töreni

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran 185 öğrenci için "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran 185 öğrenci için "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende, okula başlayan 144 Türkçe ve 41 İngilizce Tıp öğrencisine doktor önlükleri, protokol üyeleri tarafından giydirildi.

Muğla Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu, törende yaptığı konuşmada, 1950'li yıllarda Mektebi Mülkiye, Mektebi Harbiye ve Mektebi Tıbbiye olmak üzere üç fakülteye girişte sınav yapıldığını hatırlatarak, bunun ne kadar önemli bir fakülteye girildiğinin işareti olduğunu belirtti.

"Tıp fakültesi öğrencisi olmak beyaz önlük giyerek başlar"

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de üniformanın, onu giyen kişilerin özel bir grubun üyesi olduklarını gösteren bir sembol olduğunu ifade etti.

Üniformanın özgün anlamının hekimlerin belirli etik normlara uyduğunu ve mesleğe ait temel beceri ve değerlere hakim olduğunu vurguladığını aktaran Çiçek, "Hekimlik mesleği açısından üniforma, onların merhametini ve bir başkasının tedavisi için gerekli bilgiyi kendilerinde bulduklarına dair sözsüz, özel bir anlam ifade etmektedir. Tıp fakültesi öğrencisi olmak beyaz önlük giyerek başlar, mezuniyet günü edilen Hipokrat yemini ile nihayete erer." diye konuştu.

Çiçek, hekimlik sürecinin etik değerlerle ve bilimle bezenmiş uzun bir süreci kapsadığına işaret ederek, böylesine kutsal bir mesleğin icrasının büyük zorluklar barındırdığını dile getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise kendisinin de doktor olduğunu anımsatarak, 27 yıl aktif hekimlik yaptığını belirtti.

Törene, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title