Haberler

Ekrem İmamoğlu, Bakan Soylu ile aralarında geçen diyaloğu anlattı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, merhum Başbakan Adnan Menderes'i anma töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında geçen diyaloğu anlattı.

"SICAK BİR MERHABAMIZ VARDI"

Katıldığı Haber Global yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Rahmetli Menderes'i anma töreninde konuştuk İçişleri Bakanı'yla, nasılsınız dedi, sıcak bir merhabamız vardı" ifadelerini kullandı.

"KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİNDİR"

Açıklamalarının devamında "Umarım herkes yaptığı görevin bilincinde ve o alanı en iyi şekilde temsil etme bilinciyle hareket eder" diyen İmamoğlu "Bu tarz olumsuz, kötü cümleleri duyarken söyledim. Kötü söz sahibinindir, ben de iyi şeyler söylemek için yola çıktım" dedi.

"29 EKİM'İ DOYA DOYA YAŞAYACAĞIZ"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklar yaptıklarını da açıklayan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul, İstanbul'a yakışan tüm maneviyatını yaşayacak. Milli ve dini bayramlarını yaşayacak. Burası hoşgörü kenti ve Cumhuriyet değerlerinin simgesi. Bu güzel kenti kendimize emanet olarak görüyoruz, dünyanın mirasının bize emanet edildiğini düşünerek yönetiyoruz. En layık şekilde geleceğe taşımalıyız. İki yıl işgalde kaldıktan sonra Türkiye'ye tekrar emanet edilen kenti geleceğe hazırlamalıyız. 29 Ekim'i doya doya yaşayacağız. Dünyaya bu güzel cumhuriyetin yüzüncü yılına koşarken İstanbul'un bunu ne denli coşkuyla hissettiğini ve yaşadığını göstereceğiz."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde yerlerine kayyum atanan Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile görüşmesi sonrası "Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" demişti Kılıçdaroğlu ise "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'pejmürde ederiz' ifadelerini kullandı. Ne demek istedi? İstanbul ve diğer CHP'li belediyelere kayyum atanması gibi bir risk görüyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Her şeyi yapabilirler. Çünkü ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam gelip ikimizi de tutuklayabilirler." yanıtını vermişti.

SOYLU "PEJMÜRDE EDERİZ" SÖZLERİNE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Süleyman Soylu, "Pejmürde ederiz" sözleriyle ilgili olarak daha sonra yaptığı açıklamada ise; "İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil. Terörü destekliyorsanız, teröre yardım ve yataklık yapıyorsanız, terörle irtibatınız varsa elbette devlet burada gereğini ortaya koyar. Ama ne İstanbul ne Ankara için böyle bir değerlendirmemiz söz konusu değil. Diyarbakır, Mardin ve Van'ı kurtarabilmek için bunu çarpıtıyorlar. Bu sulandırılmaya çalışılan bir değerlendirmedir." demişti.

İKİ İSİM ANMADA BİR ARAYA GELMİŞTİ

Hem İstanbul seçimleri öncesinde hem de geçtiğimiz hafta sık sık karşı karşıya gelen bu iki isim, Adnan Menderes'i Anma Töreni'nde Menderes'in mezarı başında yan yana geldi. İkili anma töreninin ardından tokalaştı o anlar objektiflere yansıdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adnan Menderes Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu Menderes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title