Haberler

"Sarı afat" bitkisi için eylem planı hazırlanacak

Güncelleme:

Kütahya'da, sarı afat (gentiana lutea) bitkisi için tür eylem planı hazırlama çalıştayı gerçekleştirildi.

Kütahya'da, sarı afat (gentiana lutea) bitkisi için tür eylem planı hazırlama çalıştayı gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Nevzat Alğan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Kütahya'nın çok zengin bir endemik bitki türüne sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu aktaran Alğan, şunları kaydetti:

"Bu çeşitliliğe örnek vermek gerekirse, bugün Kütahya'da 200'e yakın endemik bitki türümüz var. Bulgaristan'da endemik bitki türü 50'dir. Bununla kıyas yaptığımız zaman diğer ülkelere göre çok çok zengin olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu türleri korumak, gelecek nesillere aktarmak bizim asli görevlerimizden biridir. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sarı afat yani gentiana lutea diye bir türümüz var. Bu oldukça ilginç bir bitki türüdür. Tıp alanında çokça kullanılan bu türün korunması gerekiyor. Karaciğer rahatsızlıklarında, bağırsak hastalıklarının tedavisinde de etkili olan sarı afatın tür eylem planı hazırlanmasını ilgili firma ile yaparak bunun için bir yol haritası belirleyeceğiz."

Alğan'ın konuşmasının ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Ece Gökçe Çakır Dindar ve proje sorumlusu Özlem Yetim birer sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Dumlupınar Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title