Haberler

Sivas'ta Ahilik Haftası kutlandı

Sivas'ta Ahilik Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sivas'ta Ahilik Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Ahi Emir Ahmet Türbesi önünde toplanan Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, oda başkanları ve üyeler, Sivas Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Ardından Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mehter takımı konser verdi.

Etkinlikte konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Ahilik kavramının Türk tarihi kadar eski olduğunu söyledi.

Osmanlı ve Selçuklu'nun esnaflık kültürünün özünde, birlik ve beraberliği sağlamada, ekonomik hayatı yönlendirmede ve denetlemede Ahiliğin çok özel bir yerinin olduğunu vurgulayan Ayhan, "Ahilik kültürünün dünden bugüne devam etmesi lazım. Bugünlerde bu teşkilatlar, odalar varsa bunun altındaki temel misyon Ahilik kültürünün varlığıyla ifade edilebilmektedir." dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de Ahilik teşkilatının Türk İslam medeniyetinin önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Ahiliğin Anadolu'da doğan ve içerisinde barındırdığı evrensel değerlerle tüm dünyaya yayılan bir kültür anlayışı olduğunu ifade eden Bilgin, ahiliğin modern dünyada kabul gören ticaretin olmazsa olmazları arasında sayıldığını dile getirdi.

Bilgin, Sivas'ın kısa sürede el sanatları satış mağazasına kavuşacağının da müjdesini verdi.

Kutlamalar, halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Daha sonra "Yılın Ahisi", "Yılın Kalfası" ve "Yılın Çırağı" seçilenlere belgeleri verildi.

Esnaflığa yeni başlayanlara "Ahi yemini" ettirilmesinin ardından Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odasından gelen ekip tarafından "şet kuşanma" töreni sergilendi. Ahilikte, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan temsili şet kuşanma ilgiyle izlendi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e de "Yılın Ahilik Onur Ödülü" verildi

Kutlamaların sonunda vatandaşlara Ahi pilavı ve helvası ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Hilmi Bilgin Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title