Haberler
BBC

ABD'de "doğum turizmi" organize etmekle suçlanan Çinli kadın 15 yıl ceza alabilir

Çocuklarının Amerikan vatandaşı olması için ABD'de doğum yapmak isteyen hamile kadınlara yönelik "doğum turizmi" organize etmekten yargılanan Çinli kadın, suçunu kabul etti.

Çocuklarının Amerikan vatandaşı olması için ABD'de doğum yapmak isteyen hamile kadınlara yönelik "doğum turizmi" organize etmekten yargılanan Çinli kadın, suçunu kabul etti.

ABD'de görülen mahkemede yargılanan Dongyuan Li, bir şirket kurarak zengin Çinli kadınları hamileyken ABD'ye gönderdiğini ve orada doğum yapmaları için yol gösterdiğini itiraf etti.

Li, hamile kadınlara ABD sınır güvenliğinden, hamile olduklarını saklayarak nasıl geçmeleri gerektiği konusunda da eğitim verdiğini anlattı.

Bu şekilde 3 milyon dolar kazanan Li, Aralık ayında Kaliforniya eyaletinde tutuklanmıştı. ABD gümrük memurlarını yanılttığı ve "göç sahteciliği" yaptığı için 15 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

"Doğum turizmi şeması" nasıl işliyordu?

2013 ve 2015 arasında, You Win USA Vacation Services (Sen Kazan ABD Tatil Hizmetleri) adlı şirketi aracılığıyla, aralarında hükümet görevlilerinin de olduğu Çin vatandaşlarından kişi başı 40 bin ile 80 bin dolar arasında değişen ücretler alarak, ABD'de doğum yapmalarını sağladığını anlattı.

ABD'de doğan bebekler, ABD pasaportu almaya doğrudan hak kazanıyor.

Şirketin internet sitesinde "Amerikalılık dünyanın en çekici vatandaşlığıdır. ABD hükümetinde iş bulma önceliği edinmenizi sağlar" yazıyor.

ABD sınırından kolay geçiş için müşterilerini önce Hawaii'ye gönderen Li, burada Los Angeles'a uçak biletlerini alıyor ve burada kiraladığı evlerde kalmalarını sağlıyor.

Müşterilerinin Çin'deki ABD konsolosluğunda girdikleri vize mülakatı için de eğitim aldığını anlatan Li'ye göre, hamile olduğunu saklayan müşterileri, ABD'de iki hafta kalıp döneceklerini söyleyerek vize alıyor.

Oysa en az 3 ay süreyle ABD'de kalıp doğum yaptıktan bir süre sonra dönüyorlar.

ABD'de doğum yapanlara danışmanlık vermek neden yasa dışı?

Hamileyken ABD'ye gitmek, orada doğum yapmak yasa dışı değil.

Ancak vize alırken yanlış beyanda bulunmak ya da buna öncülük etmek yasa dışı.

Mahkemeye göre Li, ABD'de çocuk sahibi olmanın avantajlarını müşterilerine pazarlarken, vatandaş olacak çocuğun ailesinin de göçmenlik haklarından yararlanabileceğini söylüyordu. Bu teşvik de suçlamalar arasında sayılıyor.

Göçmenlere yönelik sert bir politika yürüten ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de doğanlara verilen vatandaşlık hakkının iptal edilebileceğini söylemişti.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title