Haberler

Ege'de balık bereketi

Güncelleme:

1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan Egeli balıkçılar, ağların dolu çekilmesiyle sezona güzel bir başlangıç yaptı.

Ege Denizi'nden tutulan 50'ye yakın balık çeşidinin satışa sunulduğu İzmir Su Ürünleri Hali, diğer denizlerde yeteri kadar balık bulunmaması nedeniyle ülke genelinden alıcıları ağırlıyor.

İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, AA muhabirine, Ege Denizi'nde bereketli bir sezonun yaşandığını söyledi.

Ege Bölgesi'nin Türkiye'nin hem balık tüketimi hem de üretiminde ön sıralarda yer aldığını ifade eden Çakan, şunları kaydetti:

"Ege'de sardalya, hamsi, kolyoz, istavrit, barbun bol olur. Bu sene de durum aynı. Diğer denizlerden farklı olarak Ege'de bu yıl balık bolluğu yaşanıyor. Bereketli bir sezon yaşıyoruz. Karadeniz'de ise durumun tersi olduğu yönünde haberler alıyoruz. Bu durum İzmir Hali'ne olan ilgiden de belli oluyor. Ülke genelinde rafların doldurmak isteyen çok sayıda alıcı İzmir Hali'ndeki mezatlara katılıyor. Tüm ülkenin yükü Ege'ye bindiği için fiyatlar düşmedi ancak önümüzdeki günlerde düşecektir."

"Karadeniz hamsisi bol olacak"

Karadeniz'de palamut ve hamside beklenen avın henüz yapılamadığını, bunun havaların sıcak gitmesinden kaynaklandığını dile getiren Çakan, "Ekimin 15'inden sonra sular soğuduğu zaman hamsi olur. Hamsi bir göç balığıdır. Ben bu sene Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanacağına inanıyorum. Bunun göstergeleri ise bugün denize çıkan balıkçılarımızdan aldığımız bilgi. Yıllardır reislik yapan balıkçılarımız da böyle söylüyor. Bugün Ereğli ve Şile'de hamsi gözükmeye başladı. Bu da iyiye işaret. Karadeniz bu sene halkımıza bol hamsi yedirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Balık fiyatlarının gelecek dönemde gerileyeceğini ifade eden Çakan, mevcut fiyatların da diğer et ürünlerine göre oldukça hesaplı olduğunu söyledi.

Sardalya ve hamsinin kilogramının 15 liradan satıldığını, bunun çok yüksek olmadığını savunan Çakan, "Bununla da 4 kişilik bir aile doyuyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Karadeniz İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title