Haberler

Bağcılar Belediyesinde kağıt kullanımı ortadan kalktı

PTT ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde e-fatura, e-arşiv fatura ve e-defter uygulamalarını kullanmaya başlayan Bağcılar Belediyesi, sistem sayesinde kağıt kullanımını ortadan kaldırdı.

Ptt ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde e-fatura, e-arşiv fatura ve e-defter uygulamalarını kullanmaya başlayan Bağcılar Belediyesi, sistem sayesinde kağıt kullanımını ortadan kaldırdı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamada belediye e-dönüşüm hizmetlerine e-fatura ile devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesiyle (BKMYBSP) merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerine yönelik e-fatura, e-tahsilat, e-teminat ve e-belge gibi mali yönetim uygulamalarının yerel yönetimlere uygulanması kapsamında Bağcılar Belediyesi e-faturaya geçti.

Bağcılar Belediyesi ile PTT A.Ş arasında e-fatura, e-arşiv fatura ve e-defter hizmetleri ile ilgili iş birliği protokolü kapsamında, ilk defa bir yerel yönetim e-fatura uygulamasına başladı.

Yapılan açıklamada projeyle, kağıda dayalı süreçlerin ortaya çıkardığı zorlukların ortadan kaldırılması, harcama yönetim sistemi süreçlerinde kontrol düzeyinin arttırılması, yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının karşılanmasında izlenen yolla yapılacak harcamaların tamamının elektronik ortamda takip edilebilirliği, raporlanması, tasarruf ve mali işlemlerin daha hızlı yerine getirilmesi, e-dönüşüm sürecinin hızlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Uygulamanın birçok kolaylık sağladığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başta e-devlet kapısı hizmetleri olmak üzere, e-imza, mobil-imza, e-yazışma, e-arşiv ve KEP gibi önemli uygulamalarının yanında e-fatura, e-arşiv fatura, e- defter hizmetlerini sistemine entegre eden Bağcılar Belediyesi, bu çalışmayla birlikte elektronik ortamda oluşturulan faturaların güvenli ve hatasız şekilde dolaşımını sağlıyor. Tedarikçiler tarafından düzenlenecek olan e-faturalar doğrudan belediyenin sistemine ulaşacağından, faturaların kaybolması, geç gelmesi gibi sıkıntılar ortadan kalkarken; zaman ve işgücü israfının önüne geçiliyor ve kağıt kullanımının da ortadan kalkmasıyla doğaya katkı sağlanıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Bağcılar PTT Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title