Haberler

Bürge Yolbilir'in ölümüne neden olan sürücü hakim karşısında

İzmir'in Gaziemir ilçesinde hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Bürge Yolbilir'in ölümüne neden olan sürücü, hakim karşısına çıktı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık B.K, genç kızın yakınları, arkadaşları ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık B.K, olaydan dolayı pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini ifade etti.

Alkollü olduğunu kabul eden sanık, şunları kaydetti:

"Alkollüydüm. Trafiğe çıkmamam gerekiyordu. Yanımda arkadaşım A.K. vardı. Babamı işten almaya gidiyorduk. Hızlıydım kabul ediyorum. Radyoda kanal değiştirmek istedim gözüm radyodaydı, trafik ışıklarını ve yayaları görmedim. Hızım 100 kilometre civarıydı, olay yerinde hız sınırının 50 kilometre olduğundan haberdar değildim. Trafik işaretlerini görmedim. Karanlıkta bir şeye çarptığımı fark ettim. Neye çarptığını anlayamadım, karanlıktı o panikle yola devam ettim. Çok pişmanım. Vicdan azabı içindeyim. Kim ister gencecik bir kızın ölmesini."

Baba Eyüp Yolbilir de sanığın "trafik işaretlerini görmedim" şeklindeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını savunarak, "Olayın olduğu yerin 100 metre gerisinde bir ışık daha var. Burada da kırmızı ışık yanmasına rağmen yola devam etmiş. Olayın olduğu yaya geçidi yoğun kullanılan bir yaya geçididir. Üzerinde onlarca insan da olabilirdi. Kesinlikle birini öldürmek amacıyla hareket ettiğini düşünüyorum. Şikayetçiyim." ifadesini kullandı.

Olay anında Bürge Yolbilir'in yanında olan ve yaralanan kuzeni M.G de Adli Görüşme Odası'ndan pedagog eşliğinde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Aracın çok hızlı olduğunu ifade eden M.G, "Bize yeşil, arabalara kırmızı ışık yanıyordu. Yürümeye başladık. Yolun sonuna doğru yaklaştığımızda, araç çok hızlıydı, korna çalmadı. Kuzenim biraz arkamdaydı, ben kendimi refüje attım. Kolumda çizikler oluştu. Şikayetçiyim." şeklinde konuştu.

İddia makamı, sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay

Bürge Yolbilir (17), 27 Nisan'da Emrez Mahallesi Akçay Caddesi'ndeki yaya geçidinden geçtiği sırada hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmiş, 15 yaşındaki kuzeni M.G. de hafif şekilde yaralanmıştı.

Kaza yerinden kaçan sürücü B.K, düşen plakadan yola çıkılarak polis ekiplerince kısa sürede yakalanmış, olaydan 1 saat 42 dakika sonra yapılan alkol muayenesinde sürücünün 0,83 promil alkollü olduğu tespit edilmişti.

Tutuklanan sürücü hakkında, "taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan iddianame hazırlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziemir İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title