Haberler

Bakan selçuk: milletler ancak kahramanlarıyla beraber yaşar

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Milletler ancak kahramanlarıyla beraber yaşar. Kahramanlık destanlarıyla beraber yaşar. Kahramanları olmayan bir milletin, istiklalinden de istikbalinden de hiçbir şekilde emin olamayız" dedi.

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Milletler ancak kahramanlarıyla beraber yaşar. Kahramanlık destanlarıyla beraber yaşar. Kahramanları olmayan bir milletin, istiklalinden de istikbalinden de hiçbir şekilde emin olamayız" dedi.
Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü, 19 Eylül Gaziler Günü'nü nedeniyle Ankara'daki bir otelde yemek programı düzenlendi. Programa, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, şehit yakınları, Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakını katıldı. Program İstiklal Marşı'ndan sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bakan Selçuk, konuşmasına gazilerin ve ailelerinin 19 Eylül Gaziler Günü'nü tebrik ederek başladı. Selçuk, "Emin olun, milletimiz, sizlerin hatıralarına ve emanetine ilelebet sahip çıkacak. Çünkü milletler ancak kahramanlarıyla beraber yaşar. Kahramanlık destanlarıyla beraber yaşar. Kahramanları olmayan bir milletin, istiklalinden de istikbalinden de hiçbir şekilde emin olamayız. Bundan söz edemeyiz" dedi.
'EKONOMİK VE SOSYAL İMKANLARDAN YARARLANMALARINI SAĞLADIK'
Bakan Selçuk, Bakanlık olarak şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına istihdam hakkını geliştirdiklerini ve niteliğini iyileştirdiklerini belirterek, "2002 yılına kadar bu kapsamda 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı verilmişken, sadece bu yıl için bugün sabah 425 kardeşimizle birlikte bin 600'ü aşmış durumda. 2002'den bu tarafa ise 36 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdamını sağladık. 1995'ten bu yana bu rakam 42 bini aşmış durumda. Eğitim, konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat hakkı gibi daha birçok konuda ekonomik ve sosyal imkanlardan yararlanmalarını sağladık" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
Bakan Selçuk'un konuşması
Programdan görüntüler
Haber-Kamera:  Haluk KARAASLAN/ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zehra Zümrüt Selçuk Ziya Selçuk Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title