Haberler

Aydın Kestanesi zirvede

Aydın Ticaret Borsası, Ankara'da düzenlenen 2. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde başta 'Aydın Kestanesi' olmak üzere Aydın'ın coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı.

Aydın Ticaret Borsası, Ankara'da düzenlenen 2. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde başta ' Aydın Kestanesi' olmak üzere Aydın'ın coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) organizasyonunda, Türkiye'nin coğrafi işaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla 2.'si gerçekleşen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla ATO Congresium'da başladı. Zirve 21 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Zirveye Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Proje Memuru Seren Selvi katılım sağladı.

A ydın Ticaret Borsası tarafından; coğrafi işaretli ürün Aydın Kestanesi, Aydın Kestanesinden imal edilen kestane şekeri ve kestane unu, coğrafi işaret değerlendirme süreci devam eden Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Yamalak Kabası(Sarısı) ve Aydın Çam Fıstığı (Künar) ayrıca Aydın Ticaret Odası tarafından AB Komisyonunda tescillenmiş Aydın İnciri katılımcılara tanıtılıyor.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, yaptığı açıklamada; "Ürünlerimiz, kırsal kalkınmayı desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürü korumak, yerel üretimi ve ürün taklitçiliği ile mücadele etmek adına coğrafi işaretleme ile titizlikle koruması gereken ürünlerdir. Aralık 2010'da Türk Patent Enstitüsüne yapılan 'Aydın Kestanesi' coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescile uygun görülmüştür. 'Aydın Kestanesi' coğrafi işaret başvuru aşamamızdan, bu güne birçok tanıtım çalışması yürütülerek, Aydın kestanesinin bilinirliği arttırılmış, her platformda ön plana taşınmıştır. Aydın Kestanesi için AB Komisyonu'na coğrafi işaret müracaatı yapılmıştır. Aynı zamanda Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Yamalak Kabası (Sarısı) ve Aydın Çam Fıstığı (Künar) başvuru dosyaları Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirme sürecindedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title