Haberler

Emekli polisin eksik hesaplanan 'emeklilik yardımı' sorununu kdk çözdü

Polis Bakım ve Yardım Sandığı Genel Müdürlüğü (POLSAN) Eylül ayında emekli olan polisin, birikmiş emeklilik yardımı alacağının tamamını, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) devreye girmesiyle ödedi.

Polis Bakım ve Yardım Sandığı Genel Müdürlüğü (POLSAN) Eylül ayında emekli olan polisin, birikmiş emeklilik yardımı alacağının tamamını, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) devreye girmesiyle ödedi.
KDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre; eylül ayı başında emekli olan polis memuru,  POLSAN'dan alacağı birikmiş emeklilik yardımı eksik hesaplanınca kuruma başvurdu. Polis memuru, başvurusunda 1995 yılında POLSAN'a üye olduğunu, ateşli silah yaralanması sebebiyle 2013 yılından itibaren idari polis olarak görev yaptığını bildirdi. Polis memuru, POLSAN'dan birikmiş ikramiyesini almak istediğinde ise, sandığın 2013 yılına kadar birikmiş emeklilik tutarını vereceğini, kalan 6 yıllık kısmın ise nemasız aidat olarak ödenebileceği cevabını aldığını belirtti.
KDK'ya başvuran emekli polis memuru; POLSAN sistemi üzerinden ödemiş olduğu tüm aidatların nemalandırılarak tarafına verilmesini talep etti. Konuyu inceleyen KDK, yeniden incelenme yapılmasını istedi. POLSAN, KDK'nın devreye girmesiyle yaptığı ikinci incelemeden sonra şikayetçi emekli polis memurunun birikmiş olan aidatları ve emeklilik ikramiyesini nemalandırılarak ödedi. Polis memurunun POLSAN'dan emeklilik yardımını tam olarak tahsil etmesiyle sorun çözüldü.

ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title