Haberler

Avrupa şampiyonu Büşra Işıldar'ın başarısı kutlandı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Büşra Işıldar için İstanbul'da kutlama töreni düzenlendi.

Çekmeköy Belediyesinde organize edilen etkinliğe Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın yanı sıra Genç Kız Boks Milli Takımı Başantrenörü Fikret Taşdemir, sporcunun ailesi, belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Başkan Poyraz, törende yaptığı konuşmada, "Büşra ile gurur duyuyoruz. Ülkemize son dönemde birçok madalya kazandırmış sporcularımız var. Onlara da teşekkür ediyorum. Dünya ve olimpiyat şampiyonlukları da yaşarsın inşallah. Başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kutlama töreni Büşra'ya takdim edilen çiçek, plaket ve tam altının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Büşra Işıldar, Sofya'da düzenlenen şampiyonanın final mücadelesinde Ukraynalı rakibi Maria Kryvonis'i mağlup ederek +81 kiloda altın madalya kazanmıştı.

Büşra Işıldar: "Milli marşımızı dinletip bayrağımızı dalgalandırdım"

Törenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan milli sporcu Büşra Işıldar, en zorlu turnuvasını geride bıraktığını söyledi.

Şampiyona öncesine kadar tüm maçlarını nakavt ile kazandığını hatırlatan 17 yaşındaki sporcu, "Bu yıl sayıyla maçı aldım. Her sene turnuvalar daha da zorlaşıyor. Rakipler daha fazla çalışıyor." dedi.

Şampiyonada İstiklal Marşı'nı dinlettiği için çok mutlu olduğunu aktaran Büşra, "Çeyrek finale çıktığımda benim tek temennim İstiklal Marşı'mızı dinletmekti. Milli marşımızı dinletince ürperiyorum. Çok duygulanıyorum. Milli marşımızı dinletip bayrağımızı dalgalandırdım." şeklinde görüş belirtti.

Bugünlere geleceğini ve şampiyonluklar yaşayacağını tahmin etmediğini anlatan Büşra Işıldar, "Kilo vermek için boksa başladım. İyi ki başlamışım. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yaşımdan dolayı yetişemiyorum. 2024 Olimpiyat Oyunları Paris'te yapılacak. Çalışmalarımıza başladık. Hedefim olimpiyatlara katılmak." diyerek sözlerini tamamladı.

Fikret Taşdemir: "Büşra azimli bir sporcu"

Genç Kız Boks Milli Takımı Başantrenörü Fikret Taşdemir, hedeflerinin 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmak olduğunu aktardı.

Büşra ile aralarında bir antrenör-sporcudan çok baba-kız ilişkisinin olduğunu söyleyen Taşdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu üç yıldır yaşıyoruz ancak yine çok gururluyuz. Bu, milyonlar verilse elde edilemeyecek başarı. İstiklal Marşı'nı dinletmek bizim için en büyük hedef. Büşra bana çok yardımcı oluyor. Haftanın yedi günü hep beraberiz. Okulu haricinde birlikteyiz. Büşra azimli bir sporcu. Önceleri böyle değildi ancak şimdi kendini başarıya odakladı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılamayacak. Bu, bizim için şanssızlık diyelim. Belki de daha hayırlısıdır. İyi hazırlanacağız. 2024'teki olimpiyatlar odak noktamız. Olimpiyat, amatör bir sporcu için her zaman hayaldir."

Taşdemir, sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Sofya Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title