Haberler

Avrupa Hareketlilik Haftası Başladı

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu kampanya.

Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından 2002 yılından itibaren yürütülen, Avrupa'da halk sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirmenin yanı sıra, hareketlilik ve kentsel yaşam alanını etkilemeye ve geliştirmeyi amaçlayan bir program. Kampanya dâhilinde belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşlara ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlıyor.

2019 yılında 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyada 48 ülkede 2.216 noktada çeşitli aktiviteler yapılarak kutlanacak. 2019 yılında "Birlikte Yürüyelim" temasıyla kutlanacak etkinliğin amacı insanları ekonomik, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım modları olan toplu taşımaya ve bisikletli ulaşıma teşvik etmek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü olarak haftanın temasına uygun olarak hazırlanan aktivitelerin yanı sıra 22 Eylül Pazar günü Bahçelievler 7. Cadde (Aşkaabat Caddesi) ve Tunalı Hilmi Caddesi araç trafiğine kapatılarak "Arabasız Kent Günü" kutlanacaktır. Etkinliklere Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu destek veriyor.

Bu yılkı etkinlikler 16 Eylül 2019 Günü başlayacak olup tüm hafta boyunca etkinlikler devam edecek. Avrupa Hareketlilik Haftası'nın son günü olan 22 Eylül Pazar günü ise Tunalı Hilmi Caddesi ve Aşkaabat Caddesi (Bahçeli 7. Cadde) otomobil trafiğine kapatılarak sadece yayaların ve bisikletli vatandaşların kullanımına sunulacak. Bunun yanında caddelerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

BÜYÜK ANKARA TURU

22 Eylül 2019 Pazar Günü saat 18:00 'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Christian BERGER ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilerinin de katılacağı "Büyük Ankara Turu" yapılacak.

Kortej Tunalı Hilmi Caddesi'nden hareket edecek, Kennedy Caddesi, Atatürk Bulvarı, GMK Bulvarı, Dogöl Caddesi, Mareşal Fevzi ÇAKMAK Caddesi, Akdeniz Caddesi, Kazakistan Caddesi ve 54. Cadde üzerinden Aşkaabat Caddesine geçilecek ve Anıtpark'ta son bulacak.

HALUK LEVENT KONSERİ

Aşkaabat Caddesi (Bahçeli 7. Cad.) gelen kortej burada Sanatçı Haluk LEVENT ile birlikteAşkaabat Caddesi'ni ve 69. Sokağı yürüyerek geçtikten sonra Anıtpark'ta konser alanına girecekler.Etkinlik günü boyunca ve konser sırasında çekilen fotoğraflar değerlendirme sürecine tabi tutularak en güzel üç fotoğraf sahibine sahnede bisiklet hediye edilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Ankara Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title