Haberler

Ukrayna'da iki türk kızını öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12...

UKRAYNA'daki Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi'nin boğazlarını keserek öldürdükten sonra İstanbul'da 15 gün sonra saklandığı Kurtköy Mezarlığı'nda yakalanan Hüsnü Can Çökmez hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tutuklu sanık Çökmez hakkında, 'Canavarca Hisle Kasten Öldürme', 'Bina Dahilinde Hırsızlık', 'Konut Dokunulmazlığını İhlal' ve 'Ateşli Silahlar kanununa Muhalefet' suçlarından  iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede 31 Aralık 2018'de Ukrayna'da işlenen çifte cinayet şöyle anlatıldı;


BARIŞMAK İÇİN UKRAYNA'YA GİTTİ
Hüsnü Can Çökmez'in Buket Yıldız'la internet üzerinden tanışıp duygusal ilişki yaşamaya başladı. Bir süre sonra Buket Yıldız üniversite eğitimi almak üzere Ukrayna'ya yerleşti.
Geçtiğimiz yıl taraflar anlaşamayarak ayrılmalarına rağmen Çökmez tekrar birlikte olmak için Yıldız'a sürekli baskı yaptı. Çökmez geçtiğimiz yıl 16 Aralık'ta yüz yüze görüşmek amacıyla Ukrayna'ya gitti. Çökmez'in barışma girişimleri sonuç vermedi.


YILBAŞI GECESİ KATLİAM YAPTI
Çökmez, 31 Aralık gecesi Buket Yıldız'ın Ukrayna'da ev arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi ile birlikte yaşadığı adrese geldi. Çökmez, Almanya'da yaşayan erkek arkadaşı ile internet üzerinden görüntülü konuşma yaptığı sırada Buket Yıldız ile tartışmaya başladı. Genç kıza "Benimle birlikte olmak mı istersin yoksa ölmek mi?" şeklinde sözler söyleyen Çökmez'e, Buket Yıldız "Seninle birlikte olmaktansa ölürüm" cevabını verdi.  Bunun üzerine Hüsnü Can Çökmez, mutfaktan aldığı bıçak ile Buket Yıldız'ın boğazını, ardından da Zeynep Hüsünbeyi'nin boğazını kesti. İki genç kız olay yerinde hayatını kaybederken Çökmez, üzerinde bulunan yeşil montu evde bırakarak Buket Yıldız'a ait cep telefonu, iki adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet tablet bilgisayarı, valize koyarak olay yerinden ayrıldı. Kharkiv Havalimanı'na 2 gün vakit geçiren Çökmez, İstanbul'a uçakla döndü.


MEZARLIKTA SAKLANDI
Çökmez Pendik'te çaldığı eşyaları satarak arkadaşı Sedat ile buluştu. Sedat'ın yazlık evinde geceyi geçiren Çökmez, ertesi gün Pendik'te bir adet bıçak ile bir adet ses tabancası satın aldı. Kurtköy Mezarlığı'nda  yaşamaya başlayan Çökmez işlediği cinayetlerden 15 gün sonra polis tarafından burada yakalandı.


İFADE DEĞİŞTİRDİ
İlk önce cinayetleri itiraf eden Çökmez daha sonra polis baskısıyla ifade verdiğini belirterek suçlamaları reddetti. Çökmez  11 Eylül'de tekrar ifade vererek  suçlamaları kabul ederek evdeki eşyaları da olaya hırsızlık süsü vermek amacıyla aldığını belirtti.


GÖRGÜ TANIĞI
Olay sırasında görüntülü internet konuşması yaptığı Buket Yıldız'ın Almanya'da yaşayan erkek arkadaşı Şeref Fehmi A. ifadesinde, "Buket'le internet arkadaşıydık. 2018 yılı Haziran ayından itibaren her gün internette bir program aracılığıyla görüşüyorduk. Olay günü de kameralı görüşme yapıyorduk. Bu esnada şüpheli eve geldi. Buket'in onu odadan çıkardı, sonra kamerayı açık bırakacağını söyledi. Şüphelinin Buket'e 'benimle birlikte mi olmak istiyorsun yoksa ölmek mi istiyorsun' dedi. Buket'in de 'seninle beraber olmaktansa ölürüm' dedi. Sonra Buket'in nefes almakta zorlandığını fark ettim. Şüphelinin odadaki perdeleri ve bilgisayarı kapattığını gördüm. Buket'in annesini aradım. Buket'e de whatsapp üzerinden mesaj yazdım.  Buket'ten cevap geldi, ancak yazan kimsenin Buket olmadığını anladım. Buket ara sıra şüpheliden bahsediyordu. Tehdit ettiğini ve Ukrayna'da sürekli takip edip rahatsız ettiğini söylüyordu" dedi.


İDDİANAME AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ
Savcılık Hüsnü Can Çökmez'in 31 Aralık 2018'de eski arkadaşı Buket Yıldız'la yaşadığı tartışma sonucu onu ve Buket'le aynı evde kalan  hiçbir sorunu bulunmayan Zeynep'i kısa aralıklarla boğaz kesmek suretiyle öldürdüğünü belirtti.  Şüphelinin olayın ardından gerçekleştirdiği davranışların dikkate alındığında eylemlerin 'Canavarca Hisle Kasten Öldürme' suçunu oluşturduğu belirten savcılık şüphelinin cinayetlerin ardından maktullere ait evde bulunan dijital eşyaları çalmak suretiyle 'Bina Dahilinde Hırsızlık ve Konut Dokunulmazlığını İhlal suçlarını' da işlediği belirtti.
Hüsnü Can Çökmez önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Ukrayna Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title