Haberler

Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sözleri gündem oldu: Benim için sol bacağınızı da sevin

Güncelleme:

Kansere karışı verdiği mücadeleyle milyonları desteğini kazanan Neslican Tay hayatını kaybetti. Tay'ın TEDx etkinliğinde yaptığı konuşma ise sosyal medyada gündem oldu.

"BENİM İÇİN SOL BACAĞINIZI SEVİN"

Konuşmasıyla TEDx etkinliğine katılanlara duygusal anlar yaşatan Tay, "Hayatınızı sevin. Kendinizi sevin. Bedeninizi sevin. Ruhunuz başka bir bedende bulunmayacak. Saçlarınızı, boyunuzu, kilonuzu sevin. Benim için sol bacağınızı da sevin." ifadelerini kullanmıştı.

Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sözleri gündem oldu: Benim için sol bacağınızı da sevin

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu, Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji bölümünü kazandı.

Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sözleri gündem oldu: Benim için sol bacağınızı da sevin

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine Demir Kadın diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği röportajda söylediği; "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu.

Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sözleri gündem oldu: Benim için sol bacağınızı da sevin

Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sözleri gündem oldu: Benim için sol bacağınızı da sevin

Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sözleri gündem oldu: Benim için sol bacağınızı da sevin

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (13)

Eser:

Güzel gülen insanlar erkenden ölmemeli.

5
2
yanıtYanıtla
serkan:

Tamam Azrail as. birdaha can almadan önce sana sorar oldumu ?Allah senin gibilere akıl fikir versin. Kızımızın Toprağı bol olsun Rabbim günahlarını bağışlasın.

yanıt2
yanıt3
banu:

Şu sözlerinle içinde birazcık din iman varsa olduğunu sanmıyorum çünkü din iman olsa böyle konuşmazsın bilesinki bu sözler insanı dinden imandan eder siz ve sizin gibiler neye kime inanıyorsunuz anlamış değilim hırıstiyanın yahudinin musevinin aslı değişmişte olsa bir dini var ama siz hangisine mensupsunuz belli değil veren Allah alan Allah sen kim oluyorsunda Allah''ın işine karışıyorsun?Doğruyu söyleyincede ya yobaz diyorlar yada Ak partili diyorlar Rabbim sizleri ıslah eylesin.

yanıt3
yanıt5
Hasan:

Allahın işine karışan gibi emev yobazları, Eser sadece bir temennisini dile getirmiş, Allah bunu kabul eder etmez ayrı konu, bunun nesi yanlış nesi günah, elbette iyi insanlar erken ölmemeli, ölmesinler Allah onlara uzun ömür versin, sizin gibi canlıları ise bildiği gibi yapsın. . .

yanıt0
yanıt5
Adiniz:

Rabbim mekanını cennet eylesin... dunyadaki şükürsüzler utansın...

3
3
yanıtYanıtla
evliya olsa sokma avluya:

Mekanın cennet olsun gülüşü güzel insan. . . . .

2
3
yanıtYanıtla
Tarih:

Rahmetli hanımefendi o kadar laf konuşmuşta maalesef bir tek ALLAHIN adını anmamış ne kadar acı bir durum herşeyin sahibi ALLAH cc bizi yaratan ve öldükten sonra tekrar diriltecek olan odur herşeyin sahibi ölümü yaratanda o ee biz insanlar kim oluyoruzda onu anmıyoruz bu ne cesaret bu ne kibir hesaba çekileceğini bilmezmi bu fani insanlar rabbim bu cehennemi boşamı yarattı anne be babaların büyük vebali var bu işte çocuklarınıza islamı öğretin yoksa bunun hesabını veremezsiniz ahirette cehennem çok kötü bir yer ona göre herkes ALLAH cc kul olmaya baksın

2
1
yanıtYanıtla
mutto:

bu ve bunun gibi imandan uzak yasayan insanlara rabbimin dehşet verici azabı tattıracak öyle dehşetki kuranı kerimi lütfen öğrenin ve dinimizi öğreninki ahirette bu insanlar gibi pişman olmayalım

1
2
yanıtYanıtla
Mert:

Rezil, başkasını bırak da sen kendine çoluğuna çocuğuna bir bak...

yanıt0
yanıt0
HASANA CEVAP:

Hasan denen zavallı ona buna hakaret etme bedelini kanunlar önünde ağır ödersin Allah kimin ne kadar yaşayacağına nasıl ve nerde öleceğine yanlızca kendisi karar verir temenniymiş zırtaboz sen önce müslümansan git dinini öğren, yaradan azraili gönderirken gülen insan ağlayan insan dertli insan dert insan ona göremi can aldırıyor vadesi o kadarmış bize düşen Allah rahmet eylesin demektir Allah bizlerede ne yapacağını iyi bilir ama sizide ne yapacağını iyi bilir şimdi defol.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title