Haberler

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

Güncelleme:

Dördüncü kez kansere yakalanan ve dün akşam yaşam mücadelesi kaybeden Neslican Tay'ın ailesi sosyal medyadan açıklama yaparak kızlarının yarın memleketi Rize'de son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi.

Tümörden dolayı sol bacağını kaybeden ve kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini kazanan Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Tay'ın ailesi ise sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak cenazenin detaylarını paylaştı.

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Neslican Tay'ın ailesi yaptığı açıklamada, "Nelicanımızı kaybettik... Cenazemiz 22.09.2019 Pazar günü kılınacak öğle namazına müteakip memleketi Rize'de toprağa verilecektir" denildi.

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

DÜN AKŞAM KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Neslican Tay'ın tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada Tay'ın ölüm haberi şu sözlerle duyuruldu: "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21: 20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz."

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacakNeslican ve ablası Nazlı

SON SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI

Neslican Tay, yoğun bakıma alınmadan önce paylaştığı son mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu yaşadığım kaçıncı nüks ya da metastaz sayamıyorum. Ciğerlerim zaten berbat durumda. Benim tümörüm en iyi kemoterapi ile durdurulabiliyormuş. O yüzden kemoterapi almaya başlayacağım. Bunu kabul etmem çok zor oldu. Çünkü gerçekten iyileşeceğime çok inanıyorum. İyileşmeyeceğimi bir gün bile düşünmüyorum ama iyileşirken bu kadar acılı olması beni çok yıpratıyor. Saçlarımı kaybetmek, yaşam kalitemin düşmesi, özgürlüğüm vesaire kemoterapinin getirdiği bir sürü acı şey var maalesef. Bunları yaşamak gerçekten istemiyorum ama onunla savaşmak için, bu hayatta kalmak için bunu yapmam gerekiyorsa kemoterapiye alacağım ve o şekilde devam edeceğim.

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

Konuştuğumda bile sesim gidiyor zaten. Bir ciğerim resmen çalışmıyor tümörler yüzünden. 'Bu kadar ileriye gidemezsin. 2 adım attığımda nefesimi kesemezsin. Sen nesin, kimsin de benim vücudumu, benim hayatım bu kadar etkiliyorsun. Madem beni bu kadar etkiliyorsun alıyoruz kemoterapiyi ve paşa paşa seni öldürüyoruz' dedim. Çünkü bunu yapmak zorundayım, savaşmak zorundayım, onu yenmek zorundayım. Çünkü gerçekten bu hayatta kalmak istiyorum. Çok acılı olacak yine bir sürü şey yaşayacağım hiç umurumda değil ben hayatta kalmayı, yaşamayı çok fazla istiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Ben ağlarken çok çirkin oluyorum benim gözyaşım akmamalı."

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

ÜNLÜ İSİMLER PEŞ PEŞE PAYLAŞIM YAPTI

Ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan Tay için binlerce sosyal medya kullanıcısı, ünlü isimler, siyasi liderler ve spor kulüpleri veda paylaşımı yaptı.

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu, Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji bölümünü kazandı.

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine Demir Kadın diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği röportajda söylediği; "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (43)

Bingül Teyze:

ah keşke açık saçık ölmeseydi.

11
47
yanıtYanıtla
had bildiren:

efendim? sen nasıl bir insansın? ilk önce kalp güzelligi ve akıl saglıgı diliyorum.

yanıt10
yanıt3
Özgür S:

Teyzeee. o Allah la kendi arasında. Burdan sadece dua edebiliriz

yanıt10
yanıt4
Sertaç:

4/4 lük kul gösterin bana ? Yargılamak yerine 4/4 lük olmadığınızı hatırlayın.. Öncelikle bir müslümanın içi iyi olsun dışı değil.. Lakin Kapanmak Allah’ın emri ise ve insanlar bunu yerine getirmediyse Allah ile kul arasında kalsın lütfen .. Bu güzel kızın ardından böyle konuşmayın ..

yanıt5
yanıt2
Ramiz dayı:

Teyzeniz haklı yeğenler Görünen köy klavuz istemez

yanıt3
yanıt5
Ilknur:

Ya siz isyankarken bu kız hep tevekkul halindeydi hala giyim diyosunuz

yanıt3
yanıt0
Mantık Adamı:

Benim anlamadığım Türkiyede kanserden ölenlerin sayısı fazla olmasına rağmen neden bu hanımefendi bu kadar gündemde. mekanı cennet olsun ona bişey dediğimiz yok. ama bu kadarda abartmanın anlamı yok.

9
22
yanıtYanıtla
ss:

çünkü youtuber aptal

yanıt1
yanıt6
RİZE KIZI:

NESLİCAN, RİZELİYİM VE RİZEDEYİM. . SENİ TANIMIYORUM AMA YARIN CENAZENDE OLACAĞIM. . RİZENİN GÜLÜ, SANA VEDA ETMEK İÇİN GELİYORUZ. . SEN HEP GÜL. . ALLAH RAHMET EYLESİN

19
0
yanıtYanıtla
Sertaç:

Herşeyden önce yaşama bağlı içinde insan sevgisi olan pırılpırıl bir genç kız öldü.. Kendisi hayatta iken kısa bir konuşmam olmuştu , o kadar temiz yürekli ve iyi niyetli bir kızdı kendisi .. Güzel Neslican , Şayet bizler Allah’ın varlığına ve adaletine inanıyorsak , dünyada yaşayamadığın o güzel günleri ahirette yaşayacağına ve elbet bizlerinde senin yanına geleceğimizi bilerek yaşıyoruz..Ölüm Allah’ın emri olduğundan sözlerim boğazımda düğümlenip gözlerim yaşarıyor .. sen bir ( İNSANDIN ) her insanın olamadığı bir (İNSAN ) huzur içinde uyu güzel kız ????

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title