Haberler

Burkina Fasolu Aboubakar'ın hedefi ülkesini modern tarımla tanıştırmak

Güncelleme:

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Burkina Fasolu Aboubakar Ouedraogo, Türkiye'de öğrendiği modern tarım tekniklerini ülkesinde uygulamak istiyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Burkina Fasolu Aboubakar Ouedraogo, Türkiye'de öğrendiği modern tarım tekniklerini ülkesinde uygulamak istiyor.

Lise eğitimini ülkesinde tamamlayan, daha sonra yurt dışı tecrübesi kazanmak isteyen Ouedraogo, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (TÖMER) tarafından yapılan düzey belirleme sınavını geçtikten sonra, NKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne yerleştirildi.

Tarımın ana kaynağının bitkiler olduğuna inanan Ouedraogo, Türkiye'de öğrendiği modern tarım tekniklerini 7 bin kilometre uzaklıktaki ülkesinde uygulamayı hedefliyor.

Aboubakar Ouedraogo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türk insanının çok misafirperver olduğunu söyledi.

Ülkesinin bir tarım ülkesi olduğunu ifade eden Ouedraogo, "Burkina Faso bir batı Afrika ülkesi. Ben iki senedir buradayım. Benim ülkem bir tarım ülkesidir. 20 milyon nüfusu var. Nüfusun yüzde 70'i tarımla uğraşıyor. Daha yeni ve daha modern sistem öğrenmek ve ülkemde öğretmek için tarla bitkileri bölümünü seçtim. Ülkemde toprak güçlü ama eski tarım modeli uygulanıyor. Bunun için çok verim alamıyoruz. Kendimi geliştirmek için tüm enerjimi veriyorum." dedi.

Ouedraogo, Türkiye'den çok memnun olduğunu ve burada insanların kendisine sempatiyle yaklaştığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Türk insanı çok misafirperver. Türk yemeklerini çok sevdim. En sevdiğim yemek Adana kebap ve Mersin tantuni. Arkadaşlarımı da Tekirdağ'ı da çok seviyorum. Çok memnunum. Arkadaşlarımla halı sahaya gidiyorum, kahve içmeye çıkıyorum, güzel vakit geçiriyorum. Türk takımlarından da Beşiktaş'ı tutuyorum. Sporu seviyorum. Futbol oynuyorum. Boks da yapıyorum."

"Ülkesinde yararlı işlerde bulunacağına inanıyorum"

NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan da Ouedraogo'nun çok sempatik bir öğrenci olduğunu ifade etti.

Ziraat Fakültesi'nde birçok yabancı uyruklu öğrenci olduğunu dile getiren Taşan, "Fakültemizde 59 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunuyor. Özellikle Balkan ülkelerinden gelen soydaşlarımız var. Batı Trakya Türkleri, Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız, Kosova'dan, Orta Asya'dan öğrencilerimiz mevcut. Son yıllarda Afrika'dan öğrencilerimiz de gelmeye başladı. En son gelen öğrencimiz Burkina Faso'lu Aboubakar." diye konuştu.

Taşan, Afrikalı öğrencinin ülkesinde çok başarılı işlere imza atacağına inandığını dile getirdi.

Ouedraogo'nun derslerinde de başarılı olduğuna dikkat çeken Taşan, "Sınıf arkadaşlarıyla irtibatı da çok güzel. Hocalarına saygısıyla ve çalışkanlığıyla göz dolduruyor. Buradan mezun olduktan sonra ülkesinde çok yararlı işlerde bulunacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ouedraogo'nun sınıf arkadaşı Batuhan Dönmez ise Beşiktaş taraftarı arkadaşıyla çok güzel vakit geçirdiğini belirterek, "Cana yakın bir kişiliği var. Onu çok seviyoruz. Daha çok yemekler ve Türkçe kelimeler hakkında konuşuyoruz. O bildiklerini bana, ben de ona anlatıyorum. En çok kebap ve lahmacunu seviyor. Ben ona yemek ısmarlıyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Burkina Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title