Haberler

"Biz Birlikte Güçlüyüz, Kardeşlik Sınır Tanımaz" projesi

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından yürütülen "Biz Birlikte Güçlüyüz" projesi Kütahya programı gerçekleştirildi.

Kütahya Valisi Ömer Toraman, Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, bu tarz etkinliklerin birlik ve beraberliği pekiştireceğini söyledi.

Kütahya'da zaferle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi'nin, Anadolu'daki birlik ve beraberliğin en önemli örneklerden biri olduğunu hatırlatan Toraman, şöyle konuştu:

"Dumlupınar Şehitliği ziyaretinizde görüyorsunuz ki memleketin her bir tarafından kahraman evlatlar yan yana, koyun koyuna şehadet şerbetini içmiş, vatan müdafaasında düşmana karşı göğüs germişler. Bu birlik ve beraberlik bütün Anadolu'ya yaygınlaştırabilir. Anadolu sınırları dışındaki gönül coğrafyamızda da bu birlik ve beraberliğin emareleri var. Bunun en güzel örneklerinden biri Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü, Ermeni çeteleri ve Bolşevik birliklerinden kurtaran Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu. Vatanımızın ve milletimizin geleceği için birlik ve beraberliğimiz bizim sigortamız."

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can ise Türkiye'de bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

"Biz birlikte güçlüyüz. Yani bir vücut kendi başına bir şey ifade etmez." diyen Can, "Dünya geneline baktığımızda hep aynı coğrafya ağlıyor. Ağlayan Filistin, ağlayan Doğu Türkistan, ağlayan Bosna Hersek, ağlayan komşularımız Suriye, Irak. Biz tarihimizle, geçmişimizle, birlik ve beraberliğimizle üzerimizdeki tozu atarak, artık dünyanın onuru ve umudu haline gelen bir Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden de, dernek yetkililerine Kütahya'da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dernek çalışmaları ve Kütahya tanıtım videosu ile halk oyunları gösterisinin sunulduğu program plaket ve hediye takdimiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title