Haberler

Tarihi eve izinsiz tadilata suç duyurusu

Antalya'nın Alanya ilçesinde geleneksel tarihi evlerden birinin bitişik olduğu sur duvarının yıkılması sonrası yapılan incelemenin ardından ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde geleneksel tarihi evlerden birinin bitişik olduğu sur duvarının yıkılması sonrası yapılan incelemenin ardından ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine uzun yıllar ev sahipliği yapan Alanya Kalesi'nde, tarihi evin bitişik olduğu sur duvarının bir kısmının kış ayında aşırı yağış sonrası yıkılmasına yönelik Alanya Müze Müdürlüğü yetkililerince incelemede bulunuldu.

İnceleme sonucunda, ilçede 10 hektarlık yarımada üzerinde Helenistik dönemde kurulan ve etrafı 6 kilometre uzunluğunda surlarla çevrilen Alanya Kalesi'nde koruma altındaki tarihi evin sahibi Avusturya vatandaşı Walter Godina'nın, sahip olduğu iki evde projeye aykırı işlem yapıldığı belirlendi.

Godina'nın evin birinde izin almadan surlara doğru pencere açtığı, bir diğer evinde de balkon kısmına fayans ve korkuluk yaptırdığı, aşırı yağış sonrası bitişik surların bir kısmının yıkıldığı tespit edildi.

Alanya Müze Müdürlüğünün, ev ve sura izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle Walter Godina hakkında yasal işlemleri başlattığı, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Hisariçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayrak, yaptığı açıklamada, sur duvarlarının şubat ayında çok şiddetli yağmurdan sonra yıkıldığını söyledi.

Ev sahibi Avusturyalı Walter Godina'nın yaklaşık 35 yıldır evi kullandığını aktaran Bayrak, "Buraya yıkım sonrası yetkililer gelip çalışmalar yaptı. Sonuç ne olur biz de bilmiyoruz. Ancak buranın en kısa sürede restore edilmesi gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Antalya Alanya Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title