Haberler

Mersin 60 yaşındaki baterist, rekor denemesi için çalıyor

Güncelleme:

60 yaşındaki baterist, rekor denemesi için çalıyor (2)24 SAATİ GERİDE BIRAKTIMERSİN'de Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefleyerek bateri çalmayan başlayan Oktay Kızılkaya, 24 saatlik ilk günü geride bıraktı.

60 yaşındaki baterist, rekor denemesi için çalıyor (2)

24 SAATİ GERİDE BIRAKTI

MERSİN'de Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefleyerek bateri çalmayan başlayan Oktay Kızılkaya, 24 saatlik ilk günü geride bıraktı. 5 günü daha sorunsuz bir şekilde tamamlama hedefinde olan Kızılkaya daha önce de rekorunun bulunduğunu söyledi.

2003 yılında kırdığı 42 saatlik rekorun Kanadalı bir baterist tarafından 134 saat 5 dakika ile kırılmasının ardından harekete 60 yaşındaki Oktay Kızılkaya'nın aralıksız 160 saat sürecek olan yeni rekor denemesine Mezitli Belediyesinin desteğiyle sürüyor. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park içerisinde bulunan Side Harabeleri içerisinde popüler müzikler eşliğinde bateri çalmayı sürdüren Kızılkaya, rekorunu 6'ncı gününde sonlandıracak.

Güzel tepkiler aldığını belirten Kızılkaya, "Tam 24 saat oldu. 160 saat tamamlanacak. Bateristim, kamu kurum ve kuruluşlarından emekli oldum. Bu 3'ncü dünya rekorum olacak. Bateride dünya rekorunun isim babasıyım. İlk 24, 48 ve 72 saat rekorları bana ait. Şu andaki rekor 134 saatle Kanadalı bir meslektaşımızda bulunuyor. İnşallah bu rekoru hep beraberi Türkiye'ye getireceğiz. Şu anda tam 24 saati geçti" dedi.

24 saattir aralıksız olarak çalmasına rağmen yorulmadığını ifade eden Kızılkaya, "Yorgunluk yok ama havanın getirdiği baskı var. Havanın çok basık olması nedeni ile onun geçirdiği fiziksel ve zihinsel baskı var. Sıcağın düşmesi ile birlikte çok güzel tepkiler alıyorum. Dün herkes buraya akın etti. Sabahın ilk saatlerine kadar insanlar bana eşlik etti" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılkaya Mezitli Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title