Haberler

Karaciğer nakli için süresi sadece bir hafta

AYDIN'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve 2 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi göran Selma Çaydamar'ın (65) sağlığına kavuşabilmesi için doktorlar bir hafta içerisinde uygun donör bulunup, nakil yapılması gerektiğini söyledi.

AYDIN'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve 2 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi göran Selma Çaydamar'ın (65) sağlığına kavuşabilmesi için doktorlar bir hafta içerisinde uygun donör bulunup, nakil yapılması gerektiğini söyledi. Ata Çaydamar (69) zamanın kısıtlı olduğunu belirtip, "Eşimin hayatının kurtulması için duyarlı kişilerden donör olmalarını istiyoruz. Umarım sesimizi duyarlar, bizlere yardımcı olurlar eşim sağlığına kavuşur" dedi.

Fatih Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Selma Çaydamar, karın ağrısı, mide bulantısı ve karın bölgesinde şişlik şikayetleriyle 2 yıl önce önce Aydın Devlet Hastanesi'ne ardından da İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Çaydamar'a karaciğer etmezliği teşhisi konulup, tedaviye alındı. Çaydamar, buradaki 1 yıllık tedavisinin ardından İzmir'de özel bir hastaneye sevk edildi. Tedavisine devam edilen özel hastanede 1 yıl içinde 35 kilo veren Çaydamar'ın, kan değerleri de doktorların müdahalesine rağmen yükseldi. Doktorlar aileye bir hafta içerisinde uygun donör bulunup, karaciğer nakli yapılmasını söyledi. Hastaneden eve gelen aile uygun donörü önce aile yakınlarında aradı ancak bulamadı. Çaydamar, yakınlarında uygun kan grubu bulamayınca B (Rh +) ve 0 (Rh +) kan grubuna sahip hayırseverlere donör olmaları için yardım çağrısında bulundu.

'NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK'

Ata Çaydamar, eşinin 2 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğünü belirterek, "Tedavisinde bir türlü ilerleme yaşanmadı. Her geçen gün durumunun daha da kötüye gitmesi üzerine doktorlar karaciğer nakli yapılmasına karar verdi. Ancak bunun için uygun bir donöre ihtiyaç var. Fakat 1 hafta gibi bir süre içinde uygun donörün bulunması gerekiyor. Eşimin yaşı nedeniyle de her donör uygun olamayabiliyor. Nakil için zaman çok az. Bu kadar kısa sürede uygun donör bulmamız çok zor. Eşimin hayatının kurtulması için duyarlı kişilerden donör olmalarını istiyoruz. Umarım sesimizi duyarlar, bizlere yardımcı olurlar eşim sağlığına kavuşur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Hastanesi Efeler Selma Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title