Haberler

Mustafa Cengiz: Bir günde kral olmadık, bir günde Galatasaray tahttan inmez

Güncelleme:

Galatasaray Spor Kulübü Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş'un annesi Raife Erdoğmuş'un cenaze töreni sonrası Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın 4 haftadır kazanamadıklarının sorulması üzerine Başkan Cengiz, "Bunlar olağan şeyler. 4 hafta üst üste değil, biz 14 yıl şampiyon olamayan bir kuşaktan geliyoruz. Hiçbir zaman bir günde kral olmadık, bir günde Galatasaray tahttan inmez. Düşmanı yenemeyenler birbirini yer. Özellikle camianın bugünlerde birbirine sahip çıkması, kenetlenmesi şart. Ben herkesin vazifesini yapmasını bekliyorum, özelikle herkes vazifesini yapacak. Herkes vazifesini yaptığında saatin dişlileri gibi çarklar çalışacak ve geçmiş yıllarda olduğumuz gibi biz şampiyonluğa ulaşacağız. Ben herkesten bunu diliyorum, morallerini bozmamalarını diliyorum, camiamızın kenetlenmesini diliyorum. Kaybedilmiş hiçbir şey yok" diye cevap verdi.

"GALATASARAY KÜLTÜRÜNDE ASLA MÜDAHALE YOKTUR"

Teknik Direktör Fatih Terim'in Gençlerbirliği maçının ardından yaptığını açıklamalarının hatırlatılması üzerine Mustafa Cengiz, "Hoca kendi açısından haklı olabilir. Bütün mesele az önce dediğim gibi kendi görevini yapması. Konsantrasyonunu bozmaması. Taraftarın, yöneticinin, teknik heyetin, oyuncuların, yönetimin de görevini yapması Biz tabii ki hiçbir zaman sahada Galatasaray yönetimi ve kültürü olarak 'Neden şu kişi ilk 11'de, neden şu kişi 90 dakika oynuyor, neden şu kişi oyuna geç alındı?' Bir yanlışın, bir müdahalenin içine girmeyiz. Galatasaray kültüründe asla müdahale yoktur. Tüm çarklar görevini yapar ve sonunda zafere ulaşır" şeklinde konuştu.

Mustafa Cengiz: Bir günde kral olmadık, bir günde Galatasaray tahttan inmez

"VAR HAKEMLİĞİNİN TÜRKİYE'DE LAYIKIYLA YAPILDIĞINA İNANMIYORUZ"

Türkiye'de bütün takımların hakemlerden şikayetçi olduğunu belirten Cengiz, "Türkiye liglerindeki, alt ve üst liglerdeki bütün hakemler. Fakat çok garip bir oluşum oldu. İki yıldır maalesef VAR'da sorun var. Çok enteresan bir şekilde özellikle bu sezon için nerede nasıl bir moda çıktıysa VAR'a gitmemek puan kaybı. VAR'a giden hakemin sanki sicili bozuluyor gibi algı yapıldı. Özellikle örnek verdiler İngiltere liginde 2 saniye gitti ve hakemler korkmaya başladı. Hem VAR hakemleri hem orta hakemler. Biz VAR hakemliğini Türkiye'de layıkıyla, doğru şekilde yapıldığına inanmıyoruz. Bunu Galatasaray açısından söylemiyorum sadece. Türk futbolunun marka değeri açısından söylüyorum. VAR'a gitmiyor, özellikle gitmiyor. Yani ben her şeyi bilirim, kadir-i mutlak gibi bu olmadı. VAR hakemliği ciddi olarak sorgulanmalı. Nasıl ki siz bazı hakemleri askıya alıyorsunuz, ki bizimle alakası yok. Bülent Yıldırım, Serkan Çınar ve son olarak Suat Aslanboğa'nın bir saniyede görülmemiş şekilde sözleşmeleri askıya alındı. MHK Başkanı Sayın Oğuz Sarvan bu VAR hakeminin sözleşmesini askıya alacak mı? Bunu soruyorum. Sayın Oğuz Sarvan gereğini yapsın" açıklamasında bulundu.

"FUTBOL FEDERASYONU NE İŞ YAPIYOR MAÇ SEYRETMEKTEN BAŞKA"

Gençlerbirliği maçında sarı-kırmızılı taraftarların stada giriş yaparken yaşadığı sıkıntılara da değinen Mustafa Cengiz, "Ankara'da dün taraftarımız rezalet yaşadı. Stat kapıları çok geç açıldı. 7 turnikeden sadece 2 tanesi açıldı. 7 turnikeye açtırana kadar maçın ilk yarısı bitti. Bütün yöneticilerimiz bununla uğraştı. Böyle bir rezalet olmaz. Neredeyse bizim taraftarımıza Çin işkencesi yapıldı. İlgililere gerekli müracaatımızı yaptık, neticesini merak ediyoruz. Ankara gibi başkentte disiplin olması gereken yerde taraftarımıza karşı estirilen bu terörün temelini, nedenini merak ediyorum. Buradan Türkiye Futbol Federasyonu'na sesleniyorum. Futbolun marka değerini konuşuyorlar, Türkiye Futbol Federasyonu acaba marka değerini artırmak için insanların aileleriyle, çoluk çocuklarıyla maça gelip gitmeleri için ne yapıyor? Stada gelirken, stattan ayrılırken, maç seyrederken ne gibi kolaylıklar sağlanıyor, Futbol Federasyonu bunu seyrediyor mu? Aynı Futbol Federasyonu devletimizin yaptığı o güzel statların sahalarını kontrol ediyor mu acaba? Zemin ne durumda diye merak edip bir gün gelip inceliyor mu acaba? Futbol Federasyonu Avrupa kupalarında mücadele eden gerek Şampiyonlar Ligi'nde gerek UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden hangi takımı arayıp da ülke puanının düşmemesi, marka değerinin yükselmesi için elinden geleni yapıp yardımcı olmayı teklif etmiş, sorununuz var mı diye müracaat etmiş? Ben bunları soruyorum, Futbol Federasyonu ne iş yapıyor maç seyretmekten başka" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

fenerlibahçeli34:

Bir de dönüp teknik kadrondan hesap sorabilsen. Asıl cesaret bu olurdu. Ama onların başarısızlığının hesabını başkalarına yüklüyorsun. Bu nedenle devamlı ve acayip şeyler söylüyorsun. Hala düşmanlardan bahsediyorsun. Düşman filan yok çok şükür.

10
3
yanıtYanıtla
ANTİ 6S:

Kolay Mustafacım hakemlere talimatı verin geçen seneki gibi yine şampiyon olun. Rizeye 1 kırmızı 1 penaltı verildi aleyhine her şey değişti. Çirkeflikten, kaostan beslenen bu takım olay olmayınca canı sıkılıyor ya da hakemlere, TFF ye, Fenere sarıyor. Devreye keltoş hasan ve mekan basan kabadayı bozuntusu imPARAtor devreye girer yine şampiyon bunlar olur.

6
5
yanıtYanıtla
Tescilli yazı yazmış:

Senin takımın tescilli şikeciyken sen talimatla Şampiyon diye yazıyorsun PES VALLAHİ. Pişkinliğin bu kadarı ancak Fenerlide olur. Trabzonun kupasını verin. O müze dediğiniz yerde Kupalarınızın ? şikeyle alınmıştır. . Avrupada kimseye şikeyle kupa vermiyorlar. Biz R. Madridi ağlatırken bile sizi yenememişiz bir sorgula bakalım NEDEN?

yanıt3
yanıt2
ANTİGERİZEKALI:

GS nasıl koymuşsa kuyruk acınız dinmiyor arkadaş. avrupa da vuruyor ses fbeleşten geliyor. VAR GS lehine yok. ama aleyhine VAR. bunu inkar eden ya ergen fanatiktir yada akli dengesi bozuk

yanıt2
yanıt2
fenerlibahçeli34:

Daima şikayet. Hep şikayet. Burnunda Sivilce çıksa onu bunu suçlayacak. Yahu büyük kulüp başkanları biraz az konuşur

7
4
yanıtYanıtla
Dalyalı:

Deyimi ya. Sizinki konuşsun hep. Hem de elin teknikfrektörü hakkında.

yanıt6
yanıt4
MERT:

Konuşmak bir size serbest zaten.

yanıt0
yanıt1
Adınızı Yazın:

senin sikayet etmedigin gun varmi acaba her yerden cikiyorsun sacma sapan ötuyorsunaynaya bak bir kerecik cik cik

9
2
yanıtYanıtla
bay b:

şike yapa yapa sahtekarlıklarala neler oldun belli

2
8
yanıtYanıtla
BEREKET TANRISI:

HALA ŞİKE MUHABBETI MI YAPIYORSUNUZ :) GUNUMUZUN ZÜĞÜRT TESELLİSİ. .

yanıt2
yanıt1
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title