Haberler

Olası sınır ötesi harekata HDP'li Oluç'dan yorum: ABD, Türkiye'nin kucağına saatli bomba bıraktı

Güncelleme:

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Suriye'nin kuzeyine ve doğusuna yapılacak askeri harekatın, bu bölgeye huzur, barış ve demokrasi getirmeyeceğini öne sürerek, "Askeri güçle bölge gücü olunamaz. ABD, Türkiye'nin kucağına saatli bomba bıraktı." dedi.

Oluç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında,Suriye ve Irak'ta demokratik rejimlerin tesis edilmesi ve geliştirilmesi için askeri güçle değil, müzakereyle adımların atılması gerektiğini söyleyen Oluç, "Suriye'nin kuzeyine ve doğusuna yapılacak askeri harekat, bu bölgeye huzur, barış ve demokrasi getirmez. Askeri güçle bölge gücü olunamaz. Çözüm, askeri harekatta değildir; çözüm politikadır, demokrasidir, insan haklarıdır, hukukun üstünlüğüdür. Farklı etnik inanç ve kimliklerin eşit bir şekilde varlıklarını koruması, yaşam alanlarını geliştirmesidir. Böyle bir anlayış üzerine bu bölgelerde demokrasi sağlanabilir." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin sınırdan çekilmesine HDP'li Saruhan Oluç'dan yorum: ABD, Türkiye'nin kucağına saatli bomba bıraktı

"BUNLARIN YARATACAĞI SORUN İÇ HUZURSUZLUK YARATACAK"

Suriye'nin toprak bütünlüğü içinde demokratik bir rejimin inşa edilmesi gerektiğini belirten Oluç, "Suriye'nin toprak bütünlüğü, güvenli bölge ile sağlanamaz. Güvenli bölge anlayışıyla toprak bütünlüğü anlayışı uyuşmaz. Komşu bölgedeki demografik yapının değiştirilmesi hamleleri, o ülkeye barış ve refah getirmez, kaos artar." diye konuştu.

ABD'nin "IŞİD'li esirlerin sorumluluğu Türkiye'de" açıklamasıyla "Türkiye'nin kucağına saatli bomba bıraktığını" savunan Oluç, "Bunların yaratacağı sorun Türkiye açısından çok büyük bir iç huzursuzluk yaratacaktır" dedi.

Araştırmaların "AKP-MHP ittifakının çok ciddi şekilde mevzi kaybettiğini" gösterdiğini de iddia eden Oluç, "AKP-MHP ittifakı, sarsılmakta olan iktidarlarını yeni bir askeri harekat temeli üzerinden sağlamlaştırmaya çalışmaktadır. Bu harekat, AKP-MHP iktidarını sağlamlaştırmak için yeni bir dalga estirme harekatıdır." görüşünü öne sürdü.

"KİMSENİN SAĞLIĞI ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPMADIK"

Oluç, dokunulmazlıkların kaldırılmasının yeniden gündemde olduğunu ifade ederek, "Türkiye, dokunulmazlıkların Anayasa'ya aykırı şekilde kaldırılması nedeniyle büyük sorunlar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu, seçimde yenemediğini hapse attırarak sorunu çözme arayışıdır. Demokrasiyi ortadan kaldırma, demokratik siyasete düşmanlık teklifidir." diye konuştu.

CHP-HDP ilişkilerini araştırma komisyonu kurulması meselesinin ise "en ilginç konu" olduğunu dile getiren Oluç, "Biz bunu çok ciddiye aldık. Hatta Mecliste bir araştırma komisyonu kuralım. MHP, tek başına yapmamış olur, hep beraber yapmış oluruz. Böyle adımların demokrasi anlayışıyla zerre kadar alakası yoktur." dedi.

Oluç, yargı paketiyle ilgili de "Yargı reformuna ihtiyaç çok açıktır çünkü yargıda tuz kokmuştur ama gelen paket yargıdaki bu demokratik reform ihtiyacına cevap veren bir paket değil." değerlendirmesinde bulundu. Hakkı Saruhan Oluç, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili bir tweeti beğenmesiyle ilgili soruya, "Devlet Bahçeli dahil olmak üzere hiç kimsenin sağlığı üzerinden politika yapmadık ve yapmayı düşünmeyiz. Bizim derdimiz insanların sağlıklarıyla ilgili değil politik görüşleri ve önerileriyle ilgili. Sağlık üzerinden politika yapılması ve beklentiye girilmesi bizim tarzımız değildir ve bundan sonra da olmayacaktır." karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title