Haberler

"Arıtılmış atık su" fıkhi açıdan tartışıldı

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çevreyi ihmal eden, suyu, havayı ve toprağı kirleten insan, elleriyle kendi geleceğini yok etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çevreyi ihmal eden, suyu, havayı ve toprağı kirleten insan, elleriyle kendi geleceğini yok etmektedir." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulunca Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde düzenlenen "Arıtılmış Atık Suların Fıkhi Açıdan Değerlendirilmesi Çalıştayı"na katıldı.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, suyun dünyada savaşlara sebep olacak önemli bir konu haline geldiğine işaret etti.

Atık su konusunun fıkıh açısından uzmanlarla heyet halinde tartışılması gerektiğini vurgulayan Erbaş, bu buluşmanın neticesinde insanlığa ve millete faydalı bilgilerin üretileceğini kaydetti.

"Atık suların arıtılması zorunlu hale geldi"

Erbaş, çevre kirliliğinin bugün bütün insanlığın karşı karşıya kaldığı ve yarınlarını mahvedeceği vahim tablolardan biri olduğunu belirterek, "Çevreyi ihmal eden, suyu, havayı ve toprağı kirleten insan, elleriyle kendi geleceğini yok etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya nüfusunun hızlı şekilde çoğalması, yerleşim alanları ve sanayi tesislerinin sayısının artması dolayısıyla ev ve endüstriyel atıklar ile sızıntı, yağış ve yüzeysel suların birbirine karıştığına dikkati çeken Erbaş, bu durumun giderilmesi için atık suların arıtılmasının zorunlu hale geldiğine değindi.

Erbaş, arıtılmış atık suların gündelik hayat içinde kullanım alanlarının arttığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Arıtılmış atık sular, Müslümanların ibadet hayatı açısından da önem arz etmeye başlamış ve bu suların dinen de temiz olup olmadığı hususu araştırma konusu olmuştur. Sorular içerisinde bolca yer almaya başlamıştır. Bu meyanda hem korumamız gereken çevreye karşı sorumluluğumuzun bir gereği hem de yüce Allah'ın gökyüzünden tertemiz şekilde indirdiği suların muhafazası için yapılan bu arıtma işleminin hükmünün ele alınmasının son derece isabetli olduğunu bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Arıtılmış atık suların ibadet hayatı, tarım ve hayvan yetiştiriciliği gibi alanlarda kullanımıyla ilgili konuların değerlendirildiği çalıştaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Kurul üyesi ve uzmanların yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title