Haberler

Bakan Pakdemirli'den öğrencilerin fidan kampanyasına destek

Güncelleme:

Kastamonu'da üniversite öğrencilerinin açtıkları kafede başlattıkları "8 kahve içene 1 fidan" kampanyasına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli destekte bulundu.

Kastamonu Üniversitesinde okuyan Burak Kılıç ve Burak Sayar, açtıkları kafede "8 kahve içene 1 fidan" kampanyası başlattı. Kampanyayı öğrenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Bölge Müdürlüğüne öğrencilere fidan gönderilmesi talimatında bulundu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Pakdemirli'nin talimatı üzerine kafeye gelerek 100 fidanı teslim ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin güzel bir kampanya başlattığını dile getiren Sönmezoğlu, şunları belirtti:

"Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi arkadaşlarımız düzenlediği kampanyada 8 adet kahve içene 1 adet fidan armağan ediyor. Bu güzel ve sosyal içerikli davranışı Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli öğrenince hemen bizleri arayarak, bu sorumlu ve duyarlı davranışı takdir etmemizi ve destek vermemizi emrettiler. Orman Genel Müdürlüğü ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu sorumlu davranış içinde olan, çevre duyarlılığı mesajlarını taşıyan olumlu davranışlar nedeniyle şimdilik 100 adet fidan armağan ettik. Bu fidanlar tüketildiği zaman kendilerine fidan desteğinde bulunmaya devam edeceğiz."

Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde 11 milyon fidan dikilerek rekor denemesi yapılacağını vurgulayan Sönmezoğlu, "Arkadaşlarımızı ve müşterilerini 11 Kasım'da saat 11.00'de Tarım ve Orman Bakanlığımızın rekor denemesine davet ediyoruz. Etkinlik Kastamonu'da da yapılacak. Kendilerine bu olumlu ve sorumlu davranışı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımızın ve Orman Genel Müdürümüzün sevgi ve teşekkür mesajlarını iletiyorum." dedi.

Öğrencilerden Burak Sayar da özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarının kendilerini çok etkilediğini söyledi.

Farklı bir çalışma yapmak istediklerini ifade eden Sayar, "Sadece çay, kahve satmak ya da işletme yönetmekten ziyade son zamanlarda çıkan orman yangınları ve doğaya olan bilinci artırmak için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Sosyal sorumluluk projesiyle farkındalık oluşturalım istedik. Kampanyayı başlattık. Bakan Bey ve Müdürümüz destekçimiz oldu ve fidanları iletti." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Pakdemirli Kastamonu Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title