Haberler

Meşale tolu'nun yargılandığı davada gizli tanık dinlendi

TÜRKİYE'de terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Alman vatandaşı çevirmen ve gazeteci Meşale Tolu'nun aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

TÜRKİYE'de terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Alman vatandaşı çevirmen ve gazeteci Meşale Tolu'nun aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar verdi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 10'uncu celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Ceren Çoban ve Sinan Aktaş katıldı. Sanık avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmayı Almanya'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan temsilciler de izledi.

GİZLİ TANIK DİNLENDİ

Duruşmada, Deniz Gülhan kod adlı gizli tanık dinlendi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile sesi ve görüntüsü değiştirilen gizli tanık Gülhan, mahkeme başkanının sanıkların ismini sayması üzerine, " Gönderdiğiniz resimlerden simaen sanıkları tanıyorum ama isim olarak saydığınız bu isimleri bilmiyorum. Salonda bulunan iki sanığı da simaen gezi olaylarından tanıyorum" dedi. Bunun üzerine sanık Sinan Aktaş söz alarak, Gezi olaylarına hiç katılmadığını o dönem İstanbul'da yaşamadığını belirtti. Sanık Aktaş, "Gizli tanığın ifadesini reddediyorum. Ben Gezi eylemlerinde hiç bulunmadım. Okulumu yeni bitirdim. Yurt dışı çıkış yasağımın kaldırılmasını ve telefon laptop gibi incelenmesi tamamlanmış dijital eşyalarımın iadesini talep ediyorum" şeklinde konuştu. Sanık Ceren Çoban ise, "Anaokulu öğretmeniyim. Bu dava 3 yıldır devam ediyor, duruşmalara gidip gelmek sıkıntı yaratıyor. Mesleğimle ilgili çalışmalar yapmak için yurtdışına çıkmak istiyorum. Davanın da bir an önce neticeye ulaşmasını istiyorum " dedi.

Avukatlar da müvekkilleri hakkındaki yurtdışı çıkış yasaklarının kaldırılmasını ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

DOSYA MÜTAALA İÇİN SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verdi. İncelenmesi bitmiş dijital materyallerin de sanıklara verilmesine hükmeden heyet, esas hakkındaki mütalaasını sunması için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmetti. Duruşma, 25 Şubat'a ertelendi.

YAKLAŞIK 8 AY TUTUKLU KALMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin MLKP terör örgütü tarafından yapılan çağrılara uyarak örgüt mensuplarının cenazeleri ile örgütün diğer eylemlerine katılmakla suçlanıyorlar. Şüphelilerin, "MLKP terör örgütü propagandası yapmak" ve "Terör örgütüne üye olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları isteniyor. Meşale Tolu, 2017 yılının Mayıs ayında İstanbul'da tutuklanmış ve yaklaşık 8 ay cezaevinde kalmıştı. 18 Aralık 2017'de adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliye edilen Tolu hakkında yurt dışına çıkma yasağı 20 Ağustos 2018 tarihinde kaldırılınca vatandaşı olduğu Almanya'ya dönmüştü.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title