Haberler

DÜ'de geleneksel tıp ele alındı

Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) gerçekleştirilen konferansta, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında çalışma yapan akademisyenler bilgi paylaşımında bulundu.

Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) gerçekleştirilen konferansta, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında çalışma yapan akademisyenler bilgi paylaşımında bulundu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Kurucusu Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Kutadgu Bilig Konferans Salonunda "Düzce Neden Geleneksel Tıpta Uzmanlaşıyor?" başlıklı sunumu ile katılımcılara ihtisaslaşma alanlarını anlattı.

YÖK'ün planlaması sonrası Düzce Üniversitesi olarak Çevre ve Sağlık alanındaki çalışmalara başladıklarını ifade eden Uğraş, bilim ve teknoloji alanında geri kalındığında ülke olarak çok fazla zararlı sonuçla karşılaştıklarını belirtti.

Uğraş, üniversitelerin önemli konularda ön planda olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Mehmetçiğimize Allah yardım etsin, şu an bir operasyondalar. Savaş demiyorum, çünkü bir terör operasyonundayız, savaşta değil. Şunu görüyoruz ki, ekonomik olarak ne kadar güçlü olursak o kadar sözü dinlenen bir ülke oluruz. Bunda da üniversitelerimizdeki bilgi-birikiminin, sanayi ve topluma aktarılması lazım. Küreselleşen dünyada yerel değerlerin katma değerli ürüne döndürülmesi gerekiyor."

Uğraş, kendilerine 'Kocakarı ilaçlarıyla neden uğraşıyorsunuz?' dendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Toplumda 'kocakarı ilaçlarıyla ne diye uğraşıyorsunuz, ot-çöple ne diye uğraşıyorsunuz, bunların modern tıpta yeri yok, bunlar şarlatanlık' gibi ibareler çok fazla. Tam da bunu engellemek için bir üniversitenin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp'ta uzmanlaşması gerekiyor diyoruz. Modern tıp, kanıta dayalı ilerliyor. İlaç-dozaj-etki bellidir. 'Geleneksel tıpta böyle bir şey yoktur' diyorlar, ne yazık ki, Çin, Kore tıbbında bilgi birikimi var, bunlar kabul görmüş durumda. Avrupa'ya dönersek Almanya, modern tıp eğitiminin dışında eğitim veriyor."

Tüm gelişmiş ülkelerin geleneksel tıbba ciddi yatırımlar yaptığını kaydeden Uğraş, Türkiye'nin de bu yönde önemli çalışmaları olduğunu belirtti.

Konferans sonrasında bu alanlarda çalışma yapan akademisyenler, katılımcılara sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Üniversitesi Düzce Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title