Haberler

Bakan akar: tel abyad, resulayn kontrol altında (3)

SEMİH YALÇIN İLE GÖRÜŞTÜMilli Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar, CHP'nin ardından MHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

SEMİH YALÇIN İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar, CHP'nin ardından MHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. Akar, rahatsızlığı nedeniyle 21 gün ara verdiği mesaisine bu sabah genel merkeze gelerek başlayan ve öğleden sonra 13.40 sıralarında tekrar evinde istirahate çekilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vekalet eden Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüştü. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Bakan Akar, Devlet Bahçeli'nin rahatsızlığı nedeniyle Genel Başkan Yardımcısıyla görüştüğünü belirterek, "Diğer yerlerde olduğu gibi karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Gelişen durumlarla alakalı, harekatla alakalı kendilerine bilgi sunduk. Sayın Genel Başkana geçmiş olsun dileklerimizi, acil şifalar dileklerimizi sunduk. Faaliyetler yoğun bir şekilde devam etmekte. Gerçekten yüksek bir moralle TSK mensupları kendilerine düşen görevi komuta katı bir taraftan, arazideki personelimiz bir taraftan büyük bir mücadele içindeyiz. Ülkemize ve milletimize layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'ETNİK VE DİNİ ORJİNE BAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Milletten aldıkları güç, güven, dua ve sevginin kendilerine büyük bir moral olduğunu ifade eden Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece milletimiz değil, aynı zamanda Suriye tarafındaki kardeşlerimizin de sevgi gösterisinde bulunmaları arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun ediyor, bizim moralimizi, motivasyonumuzu son derece yükseltiyor. Bu teröristlerle mücadelemiz devam edecek ve inşallah asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Orada terör koridoru kurulmasına müsaade etmeyeceğimizi müteaddit defalar söyledik, tekrarlıyoruz, buna asla müsaade etmeyeceğiz. Orada bir güvenli bölge kurulması için gayret gösteriyoruz. Güvenli bölge kurulduğu zaman hem ülkemiz için hem de komşumuz Suriyeli kardeşlerimiz için önemli gelişme olacak. Bir taraftan hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlarken diğer taraftan da yerinden yurdundan edilmiş olan Suriyeli kardeşlerimizin güven içinde evlerine ve topraklarına dönmelerini mümkün kılacağız. Biz bunu yaparken hiçbir şekilde hiçbir etnik, hiçbir dini, hiçbir mezhepsel orjine bakmamız asla ve kat'a söz konusu değildir. Bizim binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerimiz buna manidir. Bu şekilde bizim farklı bir uygulama yapmamız mümkün değil."

'RUSYA SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜM'

Bakan Akar, harekat konusunda ABD ile yakın koordinasyon içinde olduklarını, Rusya ile de görüştüklerini söyledi. MHP'ye gelmeden önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi yaptığını bildiren Akar, "Bir taraftan sivillerin zarar görmemesi için tedbir alırken, diğer tarafta bölgedeki koalisyon güçleriyle başta Amerika olmak üzere yakın koordinasyon içindeyiz. Dolayısıyla oradaki mevcut olan Amerikan ve koalisyon personeline zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmış bulunmakta, onlarla sıkı bir iş birliği içindeyiz. Ayrıca Rusya ile de çeşitli görüşmelerimiz oluyor. Bugün buraya gelmeden önce Rus Savunma Bakanı Sayın Sergey Şoygu ile bir görüşmemiz oldu. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Faaliyetlerin koordinasyonu için, faaliyetlerin uygun bir şekilde gelişmesi için yapılması gerekenleri karşılıklı görüştük. Yapıcı bir görüşmeydi. Önümüzdeki günlerde bu görüşmelere devam edeceğiz" dedi.

Aslıhan ALTAY KARATAŞ-Haluk KARAASLAN/ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Semih Yalçın MHP Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title