Haberler

Şenol Güneş'ten Barış Pınarı Harekatı sorusuna tepki: Bunları Trump ve Macron'a sorun

Güncelleme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fransa ile berabere kaldığımız maç sonrası konuştu. Güneş, kendisine Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sorulan soruya, "Bize karşı yapılan saldırı sonucunda biz oradayız. Bunları, Trump veya Macron'a sormanız gerek. Dünyayı onlar yönetiyor, ben takımı zor yönetiyorum" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın ardından Stade de France'ta düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Şenol Güneş, Fransa'ya karşı deplasmandan bir puanla dönmenin sevindirici olduğunu belirterek, "Bizden güçlü bir rakiple oynadık. Bizden daha iyi oynadılar. Birçok pozisyon buldular. Oyunu taşımaya çalıştık. Biraz ezilerek de olsa sonunda gülerek ayrıldığımız bir maç oldu. Bütün oyunculara emeklerinden ve taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Fransa gibi güçlü bir takımla iki kez oynayıp 4 puan almak ve lider olmak bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

"AVANTAJIMIZ VAR, GARANTİMİZ YOK"

Gelecek ay İzlanda ile oynanacak maçın önemini vurgulayan tecrübeli teknik direktör, "İzlanda'ya karşı kazandığımızda önemli bir iş yapmış olacağız. Fransa maçına final demiştik ama asıl final, İzlanda maçı olacak. Şu an bir avantajımız var, garantimiz yok. Arkamızda Fransa gibi güçlü bir rakip var. İzlanda ile en azından berabere kalmamız gerek ama kazandığımızda da birinciliğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

"BUNLARI TRUMP VEYA MACRON'A SORMANIZ GEREK"

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili gelen bir soru üzerine Şenol Güneş, "Çocuklarımızın ülkemizde kalmasını istiyoruz. Böyle durumlarda futbolcu sahada elini kalbine götürür ya da bir işaret yapar. Burada kötü niyet aramamak gerek. Askerlerimizi birini öldürsün diye göndermiyoruz, bunu istemiyoruz. Onlar bizi korumak için var. Bize karşı yapılan saldırı sonucunda biz oradayız. Bunları, Trump veya Macron'a sormanız gerek. Dünyayı onlar yönetiyor, ben takımı zor yönetiyorum" yorumunu yaptı.

Şenol Güneş: Bunları Trump ve Macron'a sorun

"IRKÇILIĞIN, TERÖRÜN OLDUĞU ORTAM HERKESİ VURUR"

Bulgaristan - İngiltere maçında yaşanan ırkçılıkla ilgili soruyu yanıtlayan şenol Güneş "Bulgaristan- İngiltere maçında ırkçı saldırı olduğu için üzgünüz. Dünya nereye gidiyor, bütün liderler ne yapıyor, bunlara bakılmalı. Bir ülkenin iyi şeyler yapmasıyla olmaz. Irkçılığın, terörün olduğu ortam herkesi vurur. Bizde bir söz vardır, 'Komşun açken, sen tok yatamazsın' diye. Büyük devletler, küçük devletleri anlamalı. Ülkemizle ilgili iddia edilen durumlara keşke hiç maruz kalmasaydık. Hastalık için savaşanlar, silah üretiyorsa bu işin nedeni belli demektir" dedi.

"İNŞALLAH HERKES BARIŞ İÇİNDE YAŞAR"

Fransa'nın da Türkiye ile olan tutumunu eleştiren Şenol Güneş, "Futbol birleştirici bir unsur. Fransa'ya bir ay evvel geldim ve rahat dolaştım. Türkler, Kürtler ve Fransızlar vardı, rahat dolaştım. Fransa ile 6 kez oynadım, 4'ü bana denk geldi. Fransa'ya futbol anlamında hayranlığımı hep söyledim ama yanlış bir şey varsa da paylaşacağız. İnşallah büyük devletler, büyük insanlar, kendilerinden küçük gördüklerine örnek olurlar ve herkes barış içinde yaşar" diye konuştu.

DESCHAMP'A TEŞEKKÜR ETTİ

Fransa Milli Takımı Didier Deschamps'a teşekkür eden Şenol Güneş "Deschamp'a teşekkür ediyorum, iyi bir oyuncuydu, iyi bir antrenör ve iyi bir insan. Ortamı gerecek açıklamalar yapmadı. Aynı şeyi Trump için de söylemek isterim. İnsanlarımız Fransa'da çalışıyor ve yaşıyor, onların da saygısı olması lazım. Tribünlere bakıyorum, hangisi Fransız diye, onlar da benziyor bize" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Donald Trump Şenol Güneş Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Noyan:

Adam oturmasını kalkmasını iyi biliyor nerede ne konuşulur herşeye hakim güzel adam vesselam güzel konuşmuş.

58
4
yanıtYanıtla
kaan:

iyi laf çakmış helal olsun

30
2
yanıtYanıtla
azzzgııınn:

Adamsııın

22
3
yanıtYanıtla
MERT:

FRANSANIN BİZDEN BÜYÜK BİR YANI YOK FAZLA BÜYÜTMEMEK LAZIM GÖZÜMÜZDE. FRANSAYI ÖVMÜŞTE ÖVMÜŞ

2
21
yanıtYanıtla
madil:

övme değil değil bu aslında bizi kendimizi övmüş. anlayana :)

yanıt2
yanıt0
Memleketim:

Ne tokat gibi cevap? Senol konusmasini dahi bilmiyor. Aslinda mesaji Türkiye aleyhine veriyor. '' ben takimi zor irade ediyorum'' demek. Sözüm baskana nasil gecsin anlaminda.

4
12
yanıtYanıtla
Hakan şahiner:

abi ırkcı Fransa malesef çok iyi oynadı Mert olmasaydı işimiz zordu Türkiye bu futbolla Avrapa Kupasına gitsede malesef bir şey yapamaz orta sahamız çok çok kötüydü

1
4
yanıtYanıtla
sarı dev:

ADAMSIN

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ben sahsen inaniyorum bundan sonra turkiyeyi kimse yenemez cunku birlik ve beraberlik var vatanini seven ve vatani icin canini veren bir turk takimi var avrupalilarin karsisinda selama durun lan

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title