Haberler

Başkentteki barajların çevresinde temizlik yapıldı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı baraj göllerinin çevresinde oluşan kirli atıklara karşı mücadele başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı baraj göllerinin çevresinde oluşan kirli atıklara karşı mücadele başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Su Havzaları Daire Başkanlığı ekiplerince, son olarak Kurtboğazı Barajı'nda yapılan temizlikte 1 ton çöp toplandı.

ASKİ yetkilileri, çöp ve atıkların baraj gölünün su kalitesini olumsuz etkilediğini ifade ederek kamp ve piknik yapanlar ile balık avlayanlar tarafından bırakılan atıkların, yağışlarla birlikte yükselen göl sularının altında kaldığını vurguladı.

Baraj çevrelerinde yıl içerisinde sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, 4 defa temizlik çalışması yürüttüklerine dikkati çeken yetkililer, şunları kaydetti:

"Başkentin içme suyunu Kurtboğazı, Çamlıdere, Akyar, Çubuk, Kavşakkaya ve Eğrekkaya barajlarından temin ediyoruz. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşarak doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen Başkentliler de baraj göllerinin çevresini piknik yapmak için kullanıyor. ASKİ olarak, su temin edilen havzaların ve baraj sularının korunması, temiz tutulması için gerekli önlemleri alıyoruz. Biz, kurum olarak barajlarımızdaki suyun kalitesini korurken özellikle piknikçilerin de çöplerini doğaya bırakmamalarını ve çevreyi kirletmemelerini istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title