Haberler

Amerika'daki araştırmalar Trump'ın yeniden başkan seçileceğini gösteriyor

Güncelleme:

ABD'deki seçim sistemine göre halk oyları doğrudan başkan adayına değil, seçiciler kuruluna gidip, belirleyici olan delege sayısı olduğundan, 2016 yılında Trump rakibi Hillary Clinton'ı 227'ye 304 oranla mağlup etmişti, ancak Moody's Trump'ın bu oranın üstüne çıkabileceğini açıkladı. Yapılan araştırmada Başkan Trump'ın 2020'deki seçimde yeniden başkan seçileceği vurgulandı.

AMERİKA SEÇİME HAZIRLANIYOR

Modeller, tüketicilerin kendi finansal durumları hakkında ne düşündüğü, Trump döneminde borsadaki kazanımları, son 50 yılın en düşük seviyesine inmiş bulunan işsizlik ihtimali gibi beklentileri temel alıyor. 1980 seçimlerinin öncesine kadar giden modelleme, yalnızca Trump'ın seçildiği 2016 yılı hariç oldukça kesin sonuçlar verdi. Bu durum, Trump'ın favori oluşunun beklenmedik katılım kalıplarıyla bağlantılı oluşu olarak yorumlanırken, en son tahminlerde uyumlu hale getirildi; şartlar geliştikçe ve değiştikçe katılımların güncelleneceği de belirtildi.

Amerika'daki araştırmalar Trump'ın yeniden başkan seçileceğini gösteriyor

"TRUMP'IN SEÇİLME GÜCÜ YÜKSEK"

Moody's Analytics'in baş ekonomisti Mark Zandi ile mali politika araştırmacısı Dan White, "Eğer ekonomi bir yıl öncekiyle aynı ya da yakınsa, özellikle Demokratlar hevesli olmaz ve oy kullanamazlarsa Trump'ın seçim farkı çok iyi ve seçilme gücü yüksek olur." ifadelerini kullandı.

Üç modelde de ortalama oy kullanıldığı varsayıldığında Trump'ın en az 289 oy aldığı sonucu çıkıyor. Demokratiklerin maksimum katılımı ile şansının azalacağı ve minimum katılım ile artabileceği belirtildi.

"SEÇMENLER MALİ DURUMLARINA GÖRE OY KULLANIRLARSA BAŞKAN YARIŞI EZER GEÇER"

Üç model arasında Trump en yüksek oyu, insanların mali durumları hakkında ne düşündüklerini belirleyen 'cüzdan' modelinde alıyor. Bu senaryoda, demokratlar 187 oy alırken, Trump'a 351 oy verildi. Rapor, "Demokratik bir zafer için rekor katılım hayati önem taşıyor" sonucu ortaya koydu.

'Cüzdan' modeli, diğer üç model arasında en ekonomik olanı. Eğer seçmenler öncelikli olarak mali durumlarına dayanarak oy kullanırlarsa, Başkan yarışı ezer geçer" denilirken, "Bu da bir sonraki seçimlerde seçmenlerin ekonomik duyarlılığının seviyesini gösterir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hillary Clinton Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title