Haberler

Kaset komplosu davası

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi başkanı Sabri Uzun, tanık olarak dinlendi.

Uzun, buraya gelene kadar sanıkların "özel hayatın gizliliği"nden yargılandıklarını bildiğini ancak FETÖ üyeliğiyle de yargılandıklarını öğrendiğini ifade ederek, "Doğru olan bu. Bu örgütün verdiği emri bunlar ifa ettikleri için bu alt suç işlendi. Olayın sadece 'özel hayatın gizliliği' şeklinde kapatılmasına gönlüm razı olmuyor." diye konuştu.

Yanında getirdiği "İn" isimli kitabını da gösterip, bu konulardan kitapta bahsettiğini de ifade eden Uzun, Hrant Dink davasında yargılandığını ve orada öğrendiği şeyler de olduğunu söyledi.

Uzun, şöyle konuştu:

"Orada şunu öğrendim ki Hrant Dink öldürülmeden üç gün önce İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler Ankara'ya çağrılmış. Geldiğinde Recep Güven denilen şube müdürünün evine çağrılıyor. Evde yine kendisi gibi şube müdürü olan Coşgun Çakar var. Çakar, Ahmet İlhan Güler'e 'derhal İstanbul'u terket' diyor. Çünkü bu şahıs, verdiği emirden ve tehditten anlaşılıyor ki cemaat şurasının reisi durumunda. Bu emri onun için veriyor ve Ahmet İlhan Güler oradan ayrıldıktan sonra daire başkanı olan Ramazan Akyürek'in yanına gidiyor, '(Çakar beni tehdit etti. İstanbul'u terket) dedi' diyor. Akyürek de 'Arkadaşlar ne söylemişse ben ona uyarım' diyor."

Kumpas davası, telefon dinleme davası, kamera yerleştirme davası veya buna benzer kumpasların tamamının bu şuranın emriyle yapıldığını iddia eden Uzun, FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirmek istediğini, bunu da siyaseti ele geçirerek yapmaya çalıştığını öne sürdü. Uzun, bunun için de siyasetçilere olan güvenin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı iddiasında bulundu.

Bir eve kayıt cihazı yerleştirmek amacıyla 4-5 birimin çalışması gerektiğini anlatan Uzun, bunu da daire başkanının ya da başkan yardımcısının organize etmesi gerektiğini öne sürdü.

Örgütün dinleme ve kayıtları sadece siyasi amaçlı yapmadığını öne süren Uzun, ayrıca para amaçlı ve bazen de kadınları cemaat lehine kullanabilmek için yaptıklarını söyledi.

Dinlenilmesi beklenen bir tanığın mazeret bildirip duruşmaya katılmaması üzerine duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

MHP Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title