Haberler

Başkonsolos Cebeci, PKK'lılar tarafından yaralananları ziyaret etti - LÜDENSCHEİD

Güncelleme:

Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Almanya'nın Lüdenscheid kentinde terör örgütü PKK/PYD yandaşlarınca yaralanan 4 Türk kökenli Alman vatandaşını, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Başkonsolos Cebeci, yaralılara ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Cebeci, "Son dönemlerde gerek vatandaşlarımıza gerekse mekanlarına yönelik saldırılar arttı. Bu işi önlemek Alman güvenlik güçlerinin görevi, kendilerine sürekli söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz." dedi.

Sırtından bıçakla ağır yaralanan M.P, başından geçenleri Cebeci'ye anlattı.

M.P, merdivenlerin başında duran 15-20 gencin ellerindeki Türk bayrağını görünce, kendisinin de bayrağın ucundan tuttuğunu, daha sonra kalabalık bir grubun saldırısına uğradıklarını, sonrasını hatırlamadığını söyledi.

M.P.'nin eşi R.P. ise eşinin olaylarla hiçbir alakası olmadığını belirterek, "Eşim bir mağazaya alışverişe gidiyor, bakıyor dışarıda insanlar toplanmış, kenarda durum izlerken, kalabalık ortasına alıyor ve bu hale getiriyor. Oysa eşimin olaylarla hiçbir alakası yok. Videolarda da izledim, orada iki polis var, eşimi araya alıyorlar ve o polisler olaya hiç karışmıyorlar." dedi.

Eşinin henüz tehlikeyi atlatamadığını belirten R.P, "Henüz yeni kendine gelmeye başladı. Başına büyük darbe almış, dizinde bir sorun var. Bıçak sırtından girip karın boşluğuna gelmiş, bağırsağında zedelenme var dediler. Bıçaklanan yere dikiş attılar. İç kanama ihtimaline göre birkaç gün daha hastanede tutacaklarmış." ifadelerini kullandı.

Olay

Lüdenscheid kentinde dün akşamüstü meydana gelen olayda, biri ağır olmak üzere 4 kişi PKK/PYD yandaşlarınca yaralandı.

Türk kökenli Alman vatandaşı olan 50 yaşındaki M.P. sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek için kentte yürüyüş yapan terör örgütü yandaşlarının saldırısı sonrası hafif yaralanan diğer üç kişi de aynı hastanede tedavi altına alındı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title