Haberler

Erzurum 41 yıldır atıl fabrika, ahır ya da depo olacak

Güncelleme:

41 yıldır atıl fabrika, ahır ya da depo olacakErzurum'da 1978 yılında yaptırılan ve yıllardır atıl bekleyen Şayak Fabrikası, ahır ya da soğuk hava deposu olacak.

41 yıldır atıl fabrika, ahır ya da depo olacak

Erzurum'da 1978 yılında yaptırılan ve yıllardır atıl bekleyen Şayak Fabrikası, ahır ya da soğuk hava deposu olacak. Tortum İlçe Belediyesinin talebi üzerine fabrikada incelemelerde bulunan Vali Okay Memiş, ahır için uygun olduğunu ifade ettiği 41 yaşındaki binanın nasıl kullanılacağına, uzman ekibin incelemesi sonrası karar vereceklerini bildirdi.

Büyük ve küçükbaş hayvancılıkta zengin olan Erzurum'un Tortum İlçesi'nde deri işlemeciliği amacıyla 1978 yılında inşa edilen Şayak Fabrikası, faaliyete geçmeden halıcılık atölyesine dönüştürüldü. İstenilen verim alınamayan fabrika 1986 yılında özelleştirildi. Fabrikayı alan grup halı ipliği üretimi için proje hazırladı. 300 işçinin çalıştırılması planlanan fabrika 1988 yılında üretime başladı, ancak kısa bir süre sonra sermaye yetersizliği sebebiyle kapandı. O dönem faaliyette olan Sümer Holding'e devredilen fabrika, 2004 yılında yeniden özelleştirilmek amacıyla ihaleye çıkarıldı. 70 milyon lira değer biçilen fabrikaya talipli çıkmayınca kaderine terkedildi.

Yaklaşık 41 yıldır atıl bekleyen binanın kullanılmasıyla ilgili Tortum İlçe Belediye Başkanı Muammer Yiğider'in başlattığı çalışma üzerine Vali Okay Memiş incelemede bulundu. Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Müdürü Yılmaz Yılmaz Aktaş ile birlikte fabrikayı gezen Vali Okay Memiş, binanın ahır olabileceğini belirtti. Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı'dan fabrikanın geçmişiyle ilgili bilgi alan Vali Memiş, YİKOB Müdürü Yılmaz Aktaş'a binanın uzmanlar tarafından inceletilmesi talimatı verdi. Fabrikanın ahır ya da soğuk hava deposu olarak kullanılabileceğini ifade eden Vali Memiş, inceleme sonrası bu konuda karar verileceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Tortum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title