Haberler

Kazak sanatçıların eserleri üniversite kampüsünde sergileniyor

Güncelleme:

MALTEPE Üniversitesi, Kazak sanatçıları kampüsünde ağırladı.

MALTEPE Üniversitesi, Kazak sanatçıları kampüsünde ağırladı. İstanbul'da atölye çalışmaları yürüten 10 sanatçı, üniversitenin kültür merkezinde sergi açtı.

Maltepe Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) iş birliği ile Türk Dünyası Ressamlar Buluşması etkinliği düzenlendi. Üniversitenin ev sahipliği yaptığı programda biri Kırgızistanlı, 9'u ise Kazakistanlı 10 sanatçı 1 hafta boyunca atölye çalışmaları yaptı. Daha önceden yapmış oldukları eserleri sergileyen sanatçılar, yeni eserleri de okula hediye edeceklerini belirtti.

Serginin açılışına üniversite rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Sergi Küratörü Ermuhan Junishan, 10 sanatçı ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan ve üniversite olarak Türk dünyası ile olan ilişkilerine önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Karasar, "Daha önce de Türksoy'la çok sayıda etkinlik yaptık. Bu etkinlikte Kazak ressamlar buluştu. Sanatçılar kampüsümüzde bir haftalık bir çalıştay yaptı. Burada hem yeni eserler ürettiler hem de önceden ürettikleri eserleri getirdiler. Bizim güzel sanatlar ve diğer fakültelerden olan öğrencilerimiz de bu kapsamda sanatçılarla birlikte çalışma imkanı yakaladı. Kazak resim kültürü, Türk İslam sanatı gibi konularda birlikte üretim yaptılar, bilgilerini paylaştılar. Biz de bundan gayet mutlu olduk" dedi.

25 ESER TAMAMLAMAK İSTİYORLAR

Serginin Küratörü Ermuhan Junishan ise, "Biz rektörümüzün daveti ile buraya geldik. Şu anda sergideki tüm eserler sanatçıların önceden yaptığı eserler. Ama üniversitenin atölyesindeki çalışmalarımız devam ediyor. Henüz tamamlanmayan ve kurumayan resimler olduğu için şu an sergileyemiyoruz. Sanatçılarımız, gitmeden 25 tane eseri tamamlamak istiyor. Bitince hepsini üniversiteye hediye edeceğiz. Türk dünyasını birleştirdikleri için Prof. Dr. Şahin Karasar'a ve Türksoy'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından küratör ve sanatçılara plaket takdim eden Prof. Dr. Karasar, sonrasında sergiyi gezip her resim hakkında sanatçısından bilgi aldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title