Haberler

Başkan Yılmaz: İstanbul'u besleyen Silivri yaratmak istiyoruz

Güncelleme:

İSTANBUL Silivri Belediye Başkanı MHP'li Volkan Yılmaz, ilçesinde 500 kilometrekare ekilebilir alan olduğunu belirterek, "Organik tarım ve hayvancılıkla İstanbul'u besleyen bir Silivri yaratmak istiyoruz" dedi.

Silivri Belediyesi, Antalya Expo Center'da açılan Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı'nda yer aldı. Fuardaki tek belediye olan Silivri'nin standında; bölgede üretilen kabak, karpuz, kavun, bamya, reçel, turşu, lavanta tohumu ve lavanta sabunu gibi yöresel ürünler tanıtıldı. Yoğun ilgi gören belediye standını Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antexpo Fuarcılık A.Ş. yönetici ortağı Uğur Fora, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'in yanı sıra Makedonya, Letonya, Bosna Hersek, Malta ve Kırgızistan büyükelçileri gezdi. Stantta bulunan lavanta köşesine, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, lavanta kolonyası, oda spreyi gibi ürünlerin bulunduğu sepeti Vali Münir Karaloğlu'na hediye etti.

'ORGANİK TARIM GELİŞTİRİLEREK ÜRETİM YAPILACAK'

Belediye Başkanı Yılmaz, Silivri'nin 869 kilometrekarelik yüz ölçüme sahip olduğunu, bu alanın 500 kilometrekaresinin dikilebilir tarım arazisi olduğunu vurguladı. Silivri'nin, İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü olabilecek potansiyelinin bulunduğunu belirten Yılmaz, "Silivri'de üretim yapan çiftçinin ihracat yapmasını hedefliyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek için bu fuara katıldık. Silivri'yi marka kent yapabilme hayalimiz var. Organik tarımın ve hayvancılığın geliştiği, tüm İstanbul'u besleyebilecek üretimin yapıldığı, aşın, işin arttığı, köyden kente göçün olmadığı, üretim yapılan ve ülke ekonomisine katkı yapan bir Silivri hayalimiz var. Bu hayalimize fuarlara katılarak katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

'SİLİVRİ'DE YERLİ TOHUM ÜRETİLECEK'

Osmanlı İmparatorluğu döneminde payitahtın yoğurt, sebze ve meyve gibi gıda ihtiyaçlarının Silivri'den karşılandığını kaydeden Başkan Yılmaz, şunları söyledi:

"Silivri'yi tarım ve hayvancılık alanında bir üs olarak geliştirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Türkiye'deki hiçbir belediyede olmayan bir tarım lisemiz var. Aynı zamanda Tarım Üretim ve Araştırma Merkezimiz bulunuyor. Burada yaptığımız çalışmalarla üreticiyi, çiftçiyi, köylüyü destekleyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizde aromatik bitkilerimiz var. Lavanta, biberiye, melisa otu, adaçayı çeşitlilik gösteriyor. Yeni bir projemiz de var. Bu projede yerli ve milli tohumlarımızı üreteceğiz. Daha önce ekilmeyen 200 bin metrekarelik alanı Silivri Belediyesi olarak ekiyoruz. Paydaşlarımızın desteğiyle burada elde edeceğimiz 150 ton arpayı, küçük üreticiye 500'er kilo tohumluk olarak bedelsiz dağıtacağız. Bununla beraber 6 bin dönüm alan ekilerek yem, balya, saman ihtiyacı karşılanacak. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortak çalışarak bilimsel tarım yapacağız. Üretimi ve kooperatifçiliği artıracağız. Silivri'yi parlayan bir yıldız haline getireceğiz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Yılmaz İstanbul Silivri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title