Haberler

Bakan Soylu: Koskoca Avrupa, terör örgütünün rehberliğini kendisine yol tutmuş

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da düzenlenen "Sahil Güvenlik Komutanlığı Karadeniz Ülkeleri Sınır Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu Yıllık Liderler Toplantısı"na katılarak konuşma yaptı. Toplantıda Barış Pınarı Harekatına ilişkin konuşan Soylu, " Koskoca Avrupa, terör örgütünün rehberliğini kendisine yol tutmuş" sözleriyle Avrupa ülkelerini eleştirdi.

Konuşmasında YPG / PKK'nın Türkiye'nin Suriye sınırında kurmak istediği terör koridorunutemizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu "Bizim teröre karşı verdiğimiz mücadele huzur arayan dünya için bir kılavuz niteliğindedir" dedi.

"KARADENİZ GÜVENSİZ OLURSA ASYA VE AVRUPA'NIN DA GÜVEN İÇİNDE OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Soylu, dünyanın güvenlik parametreleri üzerinden yeni bir yön arayışı içinde olduğu bu dönemde Karadeniz'e kıyı ülkelerin, buradaki fırsatları ve tehditleri birlikte yönetmesinin önemli olduğunu belirtti. Karadeniz'in Türkiye'nin temasta olduğu bölgelerin ve denizlerin en huzurlu, en istikrarlı ve en az problemli olduğunu aktaran Soylu, "Ülkemizin Ege ve Akdeniz'de göçmen kaçakçılığına verdiği mücadeleyi hepiniz biliyorsunuz. 2017'de Karadeniz'i de bir göç yolu haline getirmeye çalıştılar. Türk Sahil Teşkilatı olarak zamanda aldığımız tedbirler ve Romanya ve Bulgaristan makamlarının ortaya koyduğu işbirliği sayesinde kısa zamanda bu yolu kapattık. Karadeniz'de 27 Kasım 2017 den bu yana herhangi bir düzensiz göç olayını yaşamadık. Elbette ki bu tehlike hala geçmiş değil. Karadeniz güvensiz olursa Asya'nın da Avrupa'nın da güven içerisinde olması mümkün değildir. Bu noktadan hareketle Karadeniz'in güvenliğinin ve gelişmesinin bu 6 sahil devlet tarafından sağlanabileceği, buraya ait olmayan iradelerin süreçlere dahil olmamaları gerektiğinin altını çiziyorum" ifadelerine yer verdi.

"TABUTLARI UĞURLAMAKLA BÜYÜDÜK"

Türkiye'nin terörle, düzensiz göçle, özellikle organize suçlar, kaçakçılık, uyuşturucu ticareti ile karada ve denizde mücadele verdiğini dile getiren Soylu, "Bu başlıkların hiçbirisi kendi iç dinamiklerimizin ürettiği problemler değildir. Yıllardır mücadele ettiğimiz PKK terörünün de en başından itibaren dışarıdan lojistik ve stratejik destek aldığı gerçektir. Ülke olarak çok bedeller ödedik, çok acılar çektik ancak Türkiye olarak bu mücadelemizin her adımında hem etik hem de samimi olduk. Dünyayı özellikle terör konusunda her zaman uyarmaya çalıştık ancak ne yazık ki terör örgütlerinin küresel güç mücadelesinde maalesef engel olamadık. Muhataplarımızı bu tavırlarından vazgeçiremedik. Bugün gelinen noktada karşımızda 258 milyon göçmen, 70.8 milyon zorla yerinden edilmiş mülteci, yıllık 1.3 trilyon dolarlık küresel savunma harcaması, uyuşturucu kullanımından sadece 2017'de yaklaşık 585 bin kişinin hayatını kaybettiği bir tablo var, bu dünya tablosu bize yakışıyor mu" şeklinde konuştu.

Soylu ayrıca, "Ay yıldızlı bayrağımıza sarılan tabutları uğurlamakla büyüdük, kaç yıl daha sürecek" dedi.

"CEZAEVLERİNDE 500 DEAŞ'LI VAR"

Türkiye'nin DEAŞ'la göğüs göğse mücadele eden tek ülke olduğunu söyleyen Soylu, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin 69 DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiğini ve bölgenin temizlendiğini aktardı. Soylu, "Şu anda bizim cezaevlerimizde bin 500 DEAŞ ve El Kaideli var. Türkiye DEAŞ'la mücadeleyi dünyadaki hiçbir ülkenin yapmadığı kadar güçlü bir şekilde yapmıştır. Rakka'da DEAŞ'lılarla karşı karşıya gelmeye çalışan PYD ne yaptı onlarla anlaştı, el sıkıştı. Onların Afganistan, Pakistan, Ürdün, Lübnan ve Libya'ya geçmelerine sebebiyet verdi, becerebilen de Avrupa'ya gitsin dedi. DEAŞ'la mücadele eden biz, DEAŞ'ı serbest bırakan Amerika'nın talimatı ile PYD, şimdi DEAŞ'ı kontrol altına almaya çalışan bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. Bu kadar devletler ne işe yarar, bu kadar askerler neden var? Bir terör örgütünü diğer bir terör örgütüyle kontrol edebilmek için mi? Avrupa akıl tutulmuşcasına bir terör örgütünün peşinden gitmektedir" diye konuştu.

"TEK BİR SİVİL GÖSTERSİNLER"

Avrupa ülkelerinin Barış Planı Harekatı'nın sivilleri de hedef aldığı yönündeki iddialarını yalanlayan Soylu, "Avrupa ayağa kalktı, diyor ki 'Siz bir harekat yapıyorsunuz, burada sivilleri öldürüyorsunuz.' Tek bir sivil göstersinler. Koskoca Avrupa, terör örgütünün rehberliğini kendisine yol tutmuş. Bu nasıl akılla izah edilebilir." dedi.

"ÖLÜMDEN ÖTE KÖY YOK"

Terör ile 40 yıldır mücadele edildiği ifada eden İçişleri Bakanı Soylu, "Ölümden öte köy yok. Yaşadığımız bu topraklarda özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı birisi bize hediye etmedi. Sizin ülkenizde de hediye edilmedi. Herkes mücadele ederek aldı. Gelecek nesillerimize, hemen yanımızda bir terör koridoru bırakamayız. Bize geçmiş nesillerimiz bir terör koridoru bırakmadı. 40 yıllık terörle mücadele ediyoruz. Dünyayı özellikle terör konusunda her zaman uyarmaya çalıştık, tecrübelerimizi paylaştık ancak ne yazık ki terör örgütlerinin, küresel güç mücadelesinde araçsallaştırılmasına maalesef engel olamadık. Muhataplarımızı bu tavırlarından vazgeçiremedik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Barış Pınarı Harekatı Süleyman Soylu Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title