Haberler

GÜNDEM / 6 Kasım 2019

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katılacak.

6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Japonya'daki temaslarını tamamlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sosyal İçermenin Geliştirilmesinde Parlamentoların Rolü" başlıklı MIKTA Parlamento Başkanları 5. Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Meksika'ya gidecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirileceği atama törenine katılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve bazı projeler ile ilgili incelemelerde bulunacak, STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve il genel meclisi üyeleriyle bir araya gelecek, İl Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ağrı/10.30/13.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca düzenlenecek "Türkiye Mezunları Kapasite Geliştirme Eğitim Programı"na iştirak edecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

Genel Kurulda, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe Kanunu Teklifi ve Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin Geneli ile Sayıştay Raporları ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ATO Congresium'da düzenlenecek 12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'na (EIF) katılacak.

(Ankara /10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Çin'den yola çıkıp Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek ilk yük treni China Railway Express'in Ankara Garı'ndan uğurlanması törenine iştirak edecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kocaeli Bilim Merkezi ve SANTEK 2019, TÜYAP 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret edecek.

(Kocaeli/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Türkiye'nin ABD ve Rusya ile Suriye konusunda vardığı mutabakatlara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerindeki hükümet karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Lübnan'da hükümetin yeni vergiler getirme girişimine karşı başlayan kitlesel protestolar izleniyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ana teması "Peygamberimiz ve Aile" olan "2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FETÖ davaları

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 52 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görülecek.

(İstanbul/10.00)

4- Kocaeli'de Kefken açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 24 kişinin öldüğü kazaya ilişkin haklarında dava açılan 5'i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta A, B, C ve D gruplarında yapılacak maçlarla tamamlanacak.

A Grubu'nda yer alan Galatasaray, İspanya temsilcisi Real Madrid ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Madrid/23.00) (Fotoğraflı)

2- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda yapılacak 4. hafta maçları öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ile Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, müsabakaların oynanacağı kentlerde basın toplantısı düzenleyecek.

(Braga/21.00/Krasnodar/18.30/Graz/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmelerinin kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası'nın 6. haftasında B Grubu'nda TOFAŞ, Fransa temsilcisi Limoges CSP ile deplasmanda karşılaşacak.

C Grubu'nda ise Darüşşafaka Tekfen, Slovenya'nın Cedevita Olimpija takımını konuk edecek.

(Limoges/22.00/İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

5- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında A Grubu'nda Türk Telekom, İspanya temsilcisi BAXI Manresa ile deplasmanda karşılaşacak. B Grubu'nda Teksüt Bandırma, Yunanistan'ın AEK takımını konuk edecek.

D Grubu'nda ise Beşiktaş Sompo Sigorta, İtalya temsilcisi Happy Casa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Manresa/22.30/Balıkesir/20.00/Brindisi/22.30) (Fotoğraflı)

6- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nın 3. haftasında D Grubu'nda Bahçeşehir Koleji, Romanya temsilcisi CSU Sibiu, E Grubu'nda ise Pınar Karşıyaka, Belçika ekibi Phoenix Brüksel ile deplasmanda karşılaşacak.

(Sibiu/20.00/Brüksel/22.30) (Fotoğraflı)

7- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 4. haftasında A Grubu'nda Gelecek Koleji Çukurova Basketbol, Letonya temsilcisi TTT Riga'yı konuk edecek.

B Grubu'nda ise Fenerbahçe Öznur Kablo, Rusya'nın Dinamo Kursk takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Mersin/18.00/Kursk/19.00) (Fotoğraflı)

8- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 4. haftasında C Grubu'nda OGM Ormanspor, İsveç temsilcisi A3 Basket'i, Bellona Kayseri Basketbol ise Polonya'nın CCC Polkowice takımını ağırlayacak.

D Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Belarus ekibi Tsmoki-Minsk, E Grubu'nda ise Galatasaray, İsveç ekibi Lulea BBK ile deplasmanda karşılaşacak

(Ankara/16.00/Kayseri/18.00/Minsk/18.30/Lulea/21.00) (Fotoğraflı)

9- Voleybolda CEV Kadınlar Challenge Kupası 2. tur ilk maçında Türk Hava Yolları, Macaristan temsilcisi 1. MCM-Diamant ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Kaposvar/20.00)

10- UEFA Avrupa Ligi'nde 4. haftanın ilk maçında F Grubu'nda Portekiz temsilcisi Vitoria ile İngiltere'nin Arsenal takımı karşı karşıya gelecek.

(Guimaraes/18.50)

11- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 4. haftası İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Arkas Spor, Fenerbahçe HDI Sigorta-Galatasaray HDI Sigorta, Arhavi Voleybol-Sorgun Belediyespor, İnegöl Belediyespor-Spor Toto, Tokat Belediye Plevne-Bursa Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarıyla başlayacak.

(İstanbul/17.00/19.00/Artvin/17.00/Bursa/Tokat/18.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türkiye dünya rekoruna koşuyor

Türkiye genelinde 11 Kasım'da eş zamanlı başlatılacak fidan dikim kampanyası kapsamında 11 milyonu aşkın fidanın toprakla buluşturularak, ağaçlandırma konusunda dünya rekoru kırılması amaçlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

"Kampanyayla yanmış orman alanları, daha önce hiç ağaçlandırılmamış sahalar, yol kenarları, okul ve sağlık tesislerinin bahçeleri ağaçlandırılacak"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)

2- MEB, özel gereksinimli çocuklar için il bazlı taramalara başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitime gereksinim duyan çocukların tespiti için Türkiye genelinde yapılacak il bazlı taramalar sonucunda ihtiyaç haritaları oluşturacak

MEB'in Sağlık Bakanlığıyla yürüteceği ortak çalışma ile birinci basamak sağlık kuruluşlarında yapılan gelişimsel değerlendirme ve taramalar da zorunlu hale getirilecek

Bakanlıkça özel eğitim hizmetinin yaygınlaşması amacıyla mobil platformlar kurulacak, özel eğitim programları güncellenecek

(Burcu Çalık/Ankara)

3- Üniversitede "Hoca", müzik dünyasında "ChanCé"

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şansın Tüzün, üniversitede yürüttüğü çalışmaların yanı sıra Türkçe-İngilizce albümü ve çektiği kliplerle müzik dünyasında "ChanCé" adıyla tanınıyor

Prof. Dr. Şansın Tüzün:

"Müzik çalışmalarımda 'ChanCé' ismini kullanıyorum. Değişik bir isim kullandığım için pek çok insan beni profesör kimliğimde bulamıyor. Profesör ve müzik kimliğimi bağdaştıran çok az kişi çıkıyor. Hemen her şeyimi ortaya sermemek adına, müzikle uğraşmak bana belki de oyun gibi geliyor. ChanCé adıyla müziğimi yapıyorum, Prof. Dr. Şansın Tüzün olarak da hastalarımla ilgilenip, akademik hayatımı sürdürüyorum"

"Gelen hastalara, 'Hiç bir şey yapamıyorsanız, evde müziği açıp dans edin' diyoruz. Müziğin ritmine uyarak hareket etmeleri bile faydalıdır. Dans gerçekten kemik sağlığında çok etkili, grup halinde yapılınca moral-motivasyon yönünden de kişiye pek çok faydaları var. Ben de kliplerimde şarkıya ve müziğin ritmine uyacak şekilde dans ediyorum, dans etmeyi seviyorum"

(Ayşe Büşra Erkeç/Mehmet Kara/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Beştepe Türkiye Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title