Haberler

Vali Toprak Konya'da bir yılını doldurdu

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya'daki görevinin birinci yılını doldurması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürlüğü tarafından onuruna verilen kahvaltılı toplantıda gazetecilerle buluştu.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya'daki görevinin birinci yılını doldurması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürlüğü tarafından onuruna verilen kahvaltılı toplantıda gazetecilerle buluştu.

Tantavi Kültür Merkezin'de düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Toprak, kentte görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşların sorunlarını çözme konusunda kentteki tüm devlet kurumlarının çözüm odaklı olarak çalıştığını belirten Vali Toprak, "Vatandaşın bir sorunu çözülmese o gün, o gece bize rahat yoktur." dedi.

Konya milletvekilleri ve iki bakanının da sürekli desteğiyle kentin 6 ayda 1 yılda halledilecek sorunlarının hızla bir iki günde jet hızıyla çözüldüğünü ifade eden Vali Toprak, Konyalılardan gördüğü sıcak ilgi ve teveccühten dolayı da tüm kent sakinlerine teşekkür etti.

Konya'da sivil toplum örgütleri güçlü

Vali Toprak kente yönelik izlenimlerini şöyle sürdürdü:

"Konya'nın başka bir güzelliği, sivil toplum burada çok güçlü. 4 bin civarında derneğimiz, 300 civarında vakıfımız var. Etkinliklerine zaman buldukça katılıyoruz. Toplumsal duyarlılık üst seviyede. Konya'da bir grubumuz adını da söyleyim 'Konya Platformu' Konya çimento fabrikasının da desteği var. 38 şehit ailesi için, 38 tane daire yapmış, ben böyle bir duyarlılığa bugüne kadar rastlamadım."

Konya sanayisi gelenleri şaşırtıyor

Konya'nın bir tarım ve sanayi şehri olmasının yanı sıra bir turizm kenti olma yolunda da emin adımlarla ilerlediğini ifade eden toprak şöyle devam etti:

"Konya sanayisi kente geldiğimde beklemediğim oldukça şaşırdığım bir konudur. Yıllarca maliye müfettişliği, vali olarak gezen bir insan olmama rağmen Konya'da böyle bir sanayi olduğunu ancak gelip, görünce öğrendim. Yüzlerce ülkeye ihracat yapıyoruz. Konya'da sanayimiz gerçekten çok ileri bir noktada. Gelen misafirlerimiz gelince hep aynı ifadeleri kullanıyorlar. 'Burada böyle bir sanayi varmıymış' diyorlar. Dışardan gelenler Konya'yı sadece tahıl deposu sanıyorlar."

"Derbent Kayak Merkezi" projesi bürokrasiye takıldı

Derbent ilçesinde yapılması planlanan Kayak Merkezi Projesi içinde çalışmaların sürdüğünü ancak bürokrasinin yavaş işlemesinden yakınan Vali Cüneyit Toprak, "Derbent Kayak Merkezi Projesi'nin biz kaynağını, parasını, projesini her şeyini bulduk hazırladık hem de 1 yıldır duruyor. Fakat biliyorsunuz Türkiye'de bürokrasi biraz bazen zorluyor. Bir yıldır sadece bürokratik engellerle uğraşıyoruz. Ben bire bir takip ediyorum, bakanlarımızın girişimi sürüyor hadi hadi hadi. Ama bu seneye yetişmedi gelecek sene inşallah kayakseverler oraya gidebilecek." dedi.

Konya'da çakarlı araç yok

Konya'da vali olarak kendisinin şehir içindeki trafik akışında geçiş üstünlüğü ve önceliği olmasına rağmen tüm trafik kurallarına şöför ve koruma ekibinin istinasız riayet ettiğini, tüm kırmızı ışıklarda aracının durarak trafik kurallarına uyduğunu dile getiren Vali Toprak, Konya'da kendisi dahil hiç kimsede çakarlı araç olmadığını ve buna asla müsade etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Orhan Toprak Konya Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title