Haberler

Karabük'ten kısa kısa

Karabük Valisi Fuat Gürel, Ovacık ilçesinde yaşayan dezavantajlı iki aileyi evlerinde ziyaret etti.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Ovacık ilçesinde yaşayan dezavantajlı iki aileyi evlerinde ziyaret etti.

Ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler veren Vali Gürel, ailelerle bir süre sohbet ederek istek ve sorunlarını dinledi.

Amaçlarının devletin vatandaşın yanında olduğunu hissettirmek olduğunu ifade eden Vali Gürel, insanlar arasında sevgi, saygı, karşılıklı güven ve merhamet duygularının yeşermesinde birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesinde yaşlı, hasta ve engelli insanlarımızın ziyaret edilmesinin hem dini hem de insani bir görev olduğunu belirtti.

Ziyaretlerde Vali Gürel'e, Ovacık Kaymakam Vekili Musa Ayyıldız, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen ile İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı eşlik etti.

Muhtarlar toplantısı Ovacık'ta yapıldı.

Vali Gürel, Ovacık ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Ovacık Hasan Denli Kültür Evi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen toplantıda, yatırımcı kurum müdürleri tarafından ilçede ve köylerde yapılan, yapımı devam eden ve biten çalışmalar ile verilen hizmetler hakkında bilgi verildi.

Vali Gürel ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından Ovacık ilçesine ataması yapılan Kaymakam Vekili Musa Ayyıldız'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Karabük Belediye Meclis Toplantısı

Karabük Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını Belediye Başkanı Rafet Vergili başkanlığında yaptı.

Kasım toplantısının yeni yapılan salonda gerçekleştirildiğine dikkati çeken Vergili, Karabük'e "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Daha sonra komisyon raporları ile gündem harici konuların görüşüldüğü toplantıda, bazı maddeler incelenmek üzere komisyonlara havale edildi.

Başkan Vergili, "8 Kasım Karabük'ün var olma günüdür"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 5 Nisan 1994 yılında dönemin hükümeti tarafından ekonomik tedbirler çerçevesinde özelleştirilmesine, bunun mümkün olmaması halinde kapatılması kararı verilen Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) için 8 Kasım 1994'te hayatın durdurulduğu kentteki eylemlerin unutulmadığını anlattı.

Başkan Vergili, "Azmin, inancın, birlikteliğin, insanların inandıkları dava için bir araya geldiğinde neler yapabileceğinin en güzel örneği, bir şehrin ben yaşamak istiyorum diye haykırdığı, tek yürek, tek vücut olduğu gün 8 Kasımdır. KARDEMİR bugün üretiyor ve ayakta kalıyor ise, yatırımlar yapıyor ise bu çelik işçisinin gösterdiği sabrın, üretimden gelen gücünün başarısıdır. Bunu kişiselleştirmek isteyenlere geçmişte olduğu gibi gelecekte de asla müsaade etmeyeceğiz. Herkes çelik işçisinin azmine, çabasına ve davasına olan inancına saygı göstermek zorundadır. Çünkü Karabük olarak bir daha 8 Kasımları, bir daha acı tecrübeleri yaşamak istemiyoruz." ifadesini kullandı

25 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bir destan yazdığını ifade eden Başkan Vergili, bu tarihe sahip çıkmaya devam edeceklerini, bu yüzdende Karabük'teki bütün olayların içinde olacaklarını belirtti.

Ekmek fırınlarına denetim

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve standartlara uygun ekmek tüketimini sağlamak amacı ile ekmek üretimi ve satışı yapılan işletmelerde gramaj ve etiket kontrolü denetimlerini sürdürüyor.

Denetimleri sıklaştıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kontroller sırasında iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunuldu.

Karabük Belediye Başkanı Vergili, "Amacımız ceza yazmak değil. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde unlu mamulleri tüketebilmelerini sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Gürel Karabük Ovacık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title